<

путін, імовірно, хотів розмістити ядерну зброю в Білорусі ще до повномасштабного вторгнення в Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:11 | 26.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
118
/ Коментарі відсутні

Президент росії володимир путін, імовірно, намагався розмістити російську ядерну зброю в Білорусі ще до повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

Там нагадують, що президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував розмістити ядерну зброю росії на території Білорусі 30 листопада 2021 року, а Білорусь на референдумі в лютому 2022 року вилучила конституційний пункт, який закріплював нейтральний статус Білорусі.

У січні та лютому 2022 року аналітики ISW прогнозували, що путін може спробувати розгорнути тактичну або стратегічну ядерну зброю в Білорусі в межах ширших зусиль із поглиблення російського контролю над Білоруссю.

«Ймовірно, путін утримався від розміщення зброї в Білорусі на початку вторгнення у 2022 році, щоб зберегти можливість розмістити її в межах майбутньої російської інформаційної операції з маніпулювання заходом», — зазначив він.

Нагадаємо, 25 березня цього року російські ЗМІ процитували заяву путіна про те, що росія вже передала Білорусі комплекс «Іскандер», який може бути носієм ядерної зброї, а 1 липня закінчить будівництво спеціального сховища для тактичної ядерної зброї в Білорусі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер