<

Призов до армії планують повернути з 18 років

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 26.10.2019 / Новини / /
Перегляди
3
/ коментарі 4

Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ініціює повернення призову на строкову службу з 18 років.

Відповідну ініціативу озвучили в Офісі президента під час робочої наради, і її підтримав Генеральний штаб ЗСУ, повідомляє Армія Inform.

За словами начальника відділення комплектування Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ підполковника Миколи Качаненка, в питаннях призову до лав ЗСУ існують певні розбіжності між законом про військову службу та президентським указом про призов.

У законодавчому документі йдеться, що призову підлягають громадяни, яким виповнилося 18 років, а відповідно до останніх президентських указів, призивали громадян з 20 років.

– Така розбіжність негативно впливає на призовну кампанію. Молода людина, зазвичай, після закінчення школи чи коледжу намагається влаштуватися в житті – хтось починає працювати, хтось заводить сім’ю. І в подальшому хлопець розглядає службу в армії як небажану, – сказав офіцер.

Також на нараді підняли питання збільшення суми штрафів щодо неявки за повісткою та інші законодавчі ініціативи щодо підвищення відповідальності призовників за порушення правил військового обліку.

– Для призовника сьогодні не є проблемою сплатити штраф у 255 гривень і продовжувати ігнорувати повістки. За ухилення від військової служби у нас покарання не позбавлення волі, а лише обмеження.

Найсуворіший наш суд у кращому випадку може винести вирок у вигляді умовного покарання. Тому окремим призовникам вигідніше навіть бути умовно засудженими, ніж служити у війську, – вважає Качаненко.




коментарів: 4
  1. Шо за брєд …коли до тих товстолобих дойде шо армія повинна бути контрактна. А молоді люди після навчання повинні працювати на офіційні роботі і платити податки … а не ховатись від тих воєнкомів !!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер