<

Призов до армії під час мобілізації незаконний

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:45 | 15.01.2015 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Міноборони просить Раду узаконити призов на строкову службу під час особливого періоду.

Згідно з чинним законодавством призов громадян на строкову військову службу під час проведення часткової мобілізації (з настанням особливого періоду) не передбачений.

Про це йдеться у відповіді Міноборони на запит Корреспондент.net.

У зв’язку з цим міністерство направило в комітет Ради з питань нацбезпеки і оборони,міністерствам, центральним органам виконавчої влади проект Закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку проходження військовоїслужби і питань соцзахисту громадян України, які проходять військову службу під часособливого періоду”.

Відповідний законопроект передбачає здійснення призову громадян України настрокову військову службу під час дії особливого періоду та збільшення призовного віку до 27 років“.

Міноборони в проекті Закону також встановило нові терміни строкової військової служби в календарному обчисленні незалежно від виду ЗСУ та інших військовихформувань – до 18 місяців, а для осіб, які під час призову на строкову службу мають ступінь вищої освіти магістра – до 12 місяців.

Вчора президент підписав указ про четверту мобілізацію. Мобілізація буде проводитися протягом 2015 року в три черги протягом 210 діб.

Нова хвиля мобілізації розпочнеться 20 січня 2015 року, в її ході планується призватина службу близько 50 тисяч чоловік як військовослужбовців запасу, так і солдат-строковиків.

Мобілізувати не будуть громадян, на утриманні яких є троє і більше дітей. Такожмобілізації не підлягають аспіранти, студенти та заброньовані” підприємствами люди.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер