<

Прив’яжуть до конкретних абонентів: «єCмартфони» не можна буде продати чи передати іншому

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:05 | 18.02.2022 / Новини / , /
Перегляди
518
/ коментарі 2

Міністерство цифрової трансформації України планує прив’язати «єСмартфони» до конкретних абонентів, які беруть участь у державній програмі. Запис на отримання смартфонів для вакцинованих українців віком від 60 років розпочнеться у квітні 2022 року.

Про це в інтерв’ю dev.ua розповів заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб.

«Хтось захоче ж передавати ці смартфони. Але ми з мобільними операторами знайшли інший спосіб. І точно забезпечимо те, щоб бабуся чи дідусь не змогли передати свій смартфон комусь іншому.

Сім-карта буде прив’язана, наприклад, до IMEI телефону і зареєстрована на паспорт. А номер стане відразу фінансовим номером, прив’язаним до паспорта для мінімізації шахрайства», – розповів Вискуб.

Також мобільні оператори пропонують встановити спеціальний додаток, який дозволить контролювати незмінність користувача.

Закупівельна ціна смартфона становитиме 4-5 тисяч гривень, він міститиме NFC-модуль. Один з потенційних постачальників, з яким ведуться переговори, – це компанія Samsung.

Очікується, що смартфони зможуть отримати 8,5 мільйона українців, але тільки 3,5 мільйона з них уже пройшли повний курс вакцинації.

Нагадаємо: Вакциновані пенсіонери отримають від держави безкоштовні смартфони.




коментарів: 2
  1. а коли помре пенсіонер то смартфон в могилу чи здавати державі потрібно буде ?

    • Спочатку певно туди (ніхто ж толком до кінця ті досліди з ширкою так і не проводив, часу не було), а вдруг очухається вилізе та требуватиме ще один зєлєфон або зєлєтищу:) А вже потім можна і державі на так званий refabrication та подальшу реалізацію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця