<

Примусово виселені українці з території Польщі у 1944-1951 роках заслуговують на державну підтримку та соціальну справедливість, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:00 | 24.09.2021 / Новини / /
Перегляди
654
/ коментарі 4

Нардеп Ігор Гузь та більшість його колег у парламенті у першому читанні проголосували за законопроєкт № 2038 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання депортованими громадян України, які у 1944-1951 роках були примусово переселені з території Польської Народної Республіки.

Документом пропонується передбачити в якості засобу компенсації збитків, завданих депортованим особам, щорічну разову матеріальну допомогу, – йдеться на фейсбук-сторінці нардепа Ігоря Гузя.

Крім цього на депортованих осіб поширюються пільги, передбачені Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», як для учасників війни, а на членів сімей депортованих осіб – пільги, передбачені зазначеним Законом для членів сімей учасників війни.

Таке поширення пропонується здійснити незалежно від дати народження депортованої особи, оскільки внаслідок депортації більшість переселенців втратила документи, які підтверджують їх перебування на території Польщі.

Через цю обставину примусово переселені особи мають значні проблеми з підтвердженням депортації, тому порядок надання статусу депортованої особи встановлюється Кабінетом Міністрів України при відповідному міжнародному співробітництві з Республікою Польща.

Крім того, депутати підтримали голосуванням рішення, про підготовку законопроєкту до другого читання за спрощеною процедурою, аби якнайшвидше документ вдруге внесли в порядок денний на розгляд парламентарів.




коментарів: 4
  1. Тільки зосталось змусити поляків виплачувати переселенцям грошову компенсацію.

  2. Шкода, але ще декілька років і законні переселенці – відійдуть у вічність… Залишиться лише історія…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця