<

Прильоти по росії: активіст Стерненко підсумував хроніки «хлопків» на території рф

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:44 | 15.06.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
880
/ Коментарі відсутні

Наслідки повномасштабної війни, яку росія розпочала проти України 24-го лютого, відчувають і жителі ворожої терористичної країни. Адже міста рф теж масово вибухають. У країні зафіксували сотні вибухів. Про найбільші з них розповів у своєму блозі громадський діяч і активіст Сергій Стерненко, який з початку війни взяв до рук зброю та пішов захищати Батьківщину.

Так, Стерненко зауважив, що окупанти думали, що принесуть війну тільки нам, що їх це не буде стосуватися. Але, на його думку, вони дуже сильно помилялись, адже у містах росії раптово почала “квітнути бавовна” й лунати масові вибухи.

У відеоблозі активіст роздумує, хто ж організовує “хлопки” на території росії.

“Дуже цікаво, хто ж організовує постачання на росії “хлопка”, тобто бавовни? Звісно можна у цьому звинувачувати українців. Проте найкращі російські аналітики стверджують, що це не українці, а російський народ робить. Tа сама російська пропагандистка Скабєєва каже, що українці можуть потім колись почати бити по росії, але зараз це точно не ми”, – зазначив він.

За підрахунками Стерненка, перші звуки “хлопків” на росії відбулись у Бєлгороді одразу 24 лютого, коли росія почала те саме повномасштабне вторгнення. Тоді сильний вибух чули всі мешканці будинків на вулиці Дальня Садова. За словами очевидців, все відбулось близько 6:00.

А вже наступного дня, 25-го лютого, якісь невідомі “хороші люди”, за інформацією Стерненка, завдали удару по аеродрому Міллерово поблизу ростова. Тоді було знищено один або декілька російських літаків, один із російських пілотів загинув.

Однак, вже наступного дня, як каже активіст, у Бєлгороді місцеві мешканці казали, що було би непогано бити по Україні і, що взагалі у росії дуже багато серйозного озброєння. Правда, того ж дня, 26-го лютого, до них щось прилетіло.

Вже зовсім скоро, 1-го березня, у російському Таганрозі відбулась спеціальна операція з демілітаризації місцевого військового аеродрому. Далі цікавіше: 5-го березня у Бєлгороді знову було чутно “хлопки”, а 22-го березня у Нижньогородській області запалала нафтобаза.

23-го березня мешканці Бєлгородщини знову відчули на собі усі наслідки політики владіміра путіна. Як повідомив Стерненко, тоді, злякавшись вибухів, жителів двох сіл бєлгородського району вивезли, нібито, в безпечне місце – у бєлгород.

У тому ж таки Бєлгороді було весело також і 29-го березня. Тоді постраждали внаслідок вибуху декілька російських військовослужбовців. А вже 1-го квітня, за словами активіста, відбулась та саме знакова подія, коли невідомі гелікоптери завдали ударів по нафтобазі у Бєлгороді і по військовій частині. Тоді навіть ведучий новин одного з центральних каналів росії зазначив, що причиною загоряння став авіаудар з двох вертольотів Збройних Сил України, які зайшли на територію росії на низькій висоті.

Потім, 14-го квітня, як каже Стерненко, “бавовна завітала” у Брянськ. Тоді там сталося 3-4 вибухи.

“На росії після усіх цих випадків почали формувати добровольчі дружини. Так ніби це могло б якось допомогти. Мешканці росії, зокрема отих регіонів, які знаходяться поблизу України, раптом чомусь вже перестали так активно підтримували війну проти України”, – зауважив активіст.

Потім, за інформацією Стерненка, вибухи зафіксували на Бєлгородщині 19-го квітня. А вже через день, 21-го квітня, у Твері згорів науково-дослідний інститут міністерства оборони рф. Після того на Брянщині чомусь почали вибухати залізничні колії, а 25-го квітня там запалала військова частина та нафтобаза.

На думку активіста, дуже хорошим днем для росії стало 27-ме квітня. Тоді “фестиваль бавовни” став відбуватись одразу у декількох регіонах. Бєлгород, Курськ, Воронєж – ранок у цих містах почався з повідомлень про звуки “хлопків”. Зокрема, у Бєлгородскій області загорівся склад боєприпасів.

На Сахаліні 30-го квітня також “відбулася бавовна”. І того ж дня вона завітала до курська. Там був проведений мінометний обстріл прикордонного пункту пропуску “Крупець”.

1-го травня “бавовна знову завітала” на Бєлгородщину. Була вона також у Пермі та в Курську. Тоді в результаті пожежі на найбільшому в російській федерації Пермському пороховому заводі дві людини загинули і одна отримала травми й знаходилася у важкому стані. Стерненко каже, що в росії визнали цю подію диверсією і навіть завели кримінальну справу.

12-го травня, за відомостями активіста, був дуже великий вибух у військовій частині у хабаровському краю.

“Місцеві мешканці Бєлгородщини того дня чомусь боялися війни. Але я не розумію, чому це їм стало страшно? Адже вони думали, що воювати проти України буде дуже весело та радісно, а тут раптом щось їм не подобається, коли што-то пошло нє так”, – зазначив Стерненко.

Потім, як інформує блогер, 19-го травня, у Курській області знову “лунала бавовна” і 25-го травня повторні вибухи були у Бєлгородщині. 27-го травня у Брянській області чомусь загинули прикордонники, а 31-го травня знову Бєлгородщина зустрічала “бавовну”.

Стерненко вважає, що Бєлгородщина є лідером за кількістю постачання бавовни. Там її завозили ще й 6го і 7-го червня. А от у Брянській області, на думку активіста, відбулось найцікавіше. Туди, за повідомленнями росіян, 12-го червня заходили якісь диверсійні групи, нападали на прикордонні пункти росії, а потім з’ясувалося, що раптово у Брянській області згоріло дуже багато військової техніки російських загарбників. І найцікавіше – це те, що це саме та військова техніка, яка брала участь у війні проти України. Її туди вивозили на ремонт.

Однак, Стерненко стверджує, що це далеко не всі випадки вибухів на території росії. Адже, їх, на його думку, сталося значно більше.

“Я зібрав більшість подібних випадків, але далеко не усі. Тому, що в реальності їх набагато більше. Якусь частину я міг випадково пропустити, а про дуже велику кількість подібних випадків постачання бавовни російські медіа взагалі мовчать. Наприклад, промовчали і не сказали жодного слова про події у брянську, які сталися 12-го червня”, – наголосив блогер.

Він запевнив, що дуже багато росіян підтримують війну проти України. Їм, за словами Стерненка, це подобається, вони думають, що їх це не торкнеться. Але мешканці прикордонних регіонів часто свою думку після “постачання бавовни” змінюють і починають розуміти, що війна стосується не тільки України, що прилетіти може й по ним.

“І правильно вони абсолютно вважають, адже росіяни повинні усвідомлювати, що війна буде також і на їхній території, що це наслідки їхньої агресивної політики, наслідки їхньої підтримки війни проти України. І що найцікавіше – це тільки початок”, – підсумував Стерненко.

Читайте також:

У нічному небі над Бєлгородом знову чули «хлопки»

Під російським Бєлгородом вибухнув склад боєприпасів: росіяни шукають «український слід»




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер