<

Прикордонники викрили схему незаконного імпорту автомобілів на понад 800 тисяч гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:38 | 15.02.2022 / Новини / /
Перегляди
1243
/ Коментарі відсутні

Прикордонники Волинської митниці викрили схему протиправного імпорту автомобілів на суму понад 800 тисяч грн.

Організатор оборудки волинське ТзОВ для мінімізації митних платежів використало прикордонне розташування Волині, йдеться у фейсбуці митниці.

Два вантажні автомобілі “NІSSAN”, вживані раніше в Естонії, лафетом мандрували через кордони України. Кілька разів вони ввозились-вивозились через митні пости “Ягодин” на польському та “Доманове” на білоруському напрямках.

Однак, якщо наприкінці січня у Ягодині вартість одного такого транспортного засобу значилась як 12 450 Євро, то на початку лютого документи, подані на посту “Доманове”, містили відомості про 4 800 Євро.

Тобто, під час тижневого турне вантажівки суттєво “схудли” у своїй вартості. Кожен – на 7 650 Євро. Про те, що автомобілі ідентичні, свідчили їхні VIN-коди та дані підприємства-відправника.

Керівник волинського ТзОВ нестиме відповідальність за правопорушення, передбачене ч. 1 статті 483 Митного кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає накладення штрафу у вигляді 100 % вартості товару та його конфіскацію.

За курсом НБУ на дату вчинення правопорушення вартість двох, вилучених до остаточного рішення суду, автомобілів “NІSSAN”, 2018 року виготовлення, складала 800 333 грн.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер