<

Прикордонники на «Ягодині» навчались виявляти ядерні та радіоактивні матеріали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:53 | 12.04.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З 9 по 12 квітня 2019 року в міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин», що на кордоні з Республікою Польща, українські прикордонники навчалися виявляти ядерні та радіоактивні матеріали.

В рамках програми міжнародної технічної допомоги «Виявлення та припинення ядерної контрабанди» (NSDD), що надається Департаментом енергетики США, група викладачів на чолі із начальником центру підготовки з протидії розповсюдженню зброї масового знищення Головного центру підготовки особового складу підполковником Юрієм Склянчуком провели навчально-практичний тренінг з персоналом прикордонного підрозділу, – повідомляє Держприкордонслужба України.

Зазначимо, що групи слухачів, які беруть участь у тренінгу були сформовані відповідно до складу змін прикордонних нарядів. Саме проведення навчання зі зміною прикордонних нарядів в пункті пропуску дає можливість готувати фахівців, які спроможні боротися з ядерною контрабандою не як окремі посадові особи, а як команда, що значно підвищує спроможність виявлення ядерних та радіоактивних матеріалів.

Цей тренінг є одним із складових елементів системи підготовки персоналу за напрямком протидії розповсюдженню зброї масового знищення і охоплює підготовку фахівців від початкових азів для молодшого персоналу і до підготовки офіцерів керівної ланки управління органу охорони державного кордону.

Загалом навчання проходили 30 прикордонників, які підвищили свій рівень професійної підготовки і зміцнюватимуть світовий режим нерозповсюдження ядерної зброї у відповідності до міжнародних зобов’язань нашої держави.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер