<

Прикордонника з Волині, якого судять за ДТП з 5-ма загиблими, заперечує свою провину

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:43 | 14.10.2015 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Обвинувачений у травневому ДТП на Волині, внаслідок якого загинуло п’ятеро осіб та ще двоє травмовано, запевняє, що його підставили. Незважаючи на заяви свідків та результати судмедекспертиз про те, що водій, який в’їхав у натовп людей, був п’яним, чоловік стверджує: правоохоронці намагаються вигородити іншого впливового водія.

Про це йдеться у сюжеті ІА ZIK.

Обвинувачуваному у смертельному ДТП прикордонникові Василеві Білашу лише 26 років. Кілька останніх місяців чоловік провів у слідчому ізоляторі. За словами представника потерпілих, за цей час він так і не ознайомився із матеріалами справи. Та сам обвинувачений, який внаслідок аварії отримав незначні тілесні ушкодження, переконує, що не винен.

«Я думаю, що мене підставляють через те, що в аварії, у яку потрапив і я, були й інші машини, і це ДТП скоїв хтось з тих водії», – переконує Василь Білаш.

Чоловік був готовий навіть заплатити 380 тисяч гривень застави, однак зробити це не дозволив апеляційний суд. Родичі ж обвинуваченого твердять: наїзд скоїв невідомий впливовий чоловік на джипі.

«На його машині немає ні тканини, ні крові. А якби це скоїв він, мало б залишитись хоч щось. Кажуть, ніби Василь хотів втекти. А він ще, як вийшов із авто, то дзвонив на «102». Ми маємо все зафіксовано, він був повністю тверезий», – впевнені сестра та мама обвинувачуваного – Ірина та Марія Білаш.

Та у потерпілих і свідків нічної автокатастрофи – інша версія трагедії. Кажуть, не помітити автомобілі і людей на узбіччі було просто неможливо. За їхніми словами, Білаш мчав на великій швидкості і був нетверезим. Уже згодом такий висновок повідомили і фахівці – 1,8 проміле алкоголю у крові.

«Казали, що це все джип, а не він. Ну як не він? Я ж бачив. Земний суд не осудить його на все, що він заслуговує», – переконаний свідок ДТП Олексій Шепшелюк.

«Моя донька взагалі лежала у кюветі за 70 метрів від місця аварії. Не могли її знайти – така була травмована», – додає волинянка Ольга Климовець, яка втратила у ДТП доньку.

За клопотанням представника потерпілих, обвинуваченому таки продовжили міру запобіжного заходу, аби чоловік не уникнув правосуддя. У Луцькому СІЗО він перебуватиме ще 60 діб.

Нагадаємо, 12 травня о 3:00 ночі на автодорозі Київ-Ковель-Ягодин зіткнулися дві автівки. На щастя, ніхто не постраждав. На допомогу прибули родичі учасників ДТП, люди стояли на узбіччі, коли у натовп на великий швидкості в’їхала ще одна машина. У результаті дорожньо-транспортної пригоди четверо осіб загинуло, ще четверо із травмами різного ступеню тяжкості доставлені в лікарню.

Нагадаємо, прикордонника з Волині, який збив на смерть 5-х осіб взяли під варту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок