<

Прихлопнути контрабанду на митниці можна за тиждень, просто треба політична воля, – Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:18 | 23.04.2021 / Новини / , /
Перегляди
139
/ Коментарі відсутні

Нардеп Ігор Гузь розповів своє бачення щодо того, чи можливо змінити ситуацію з контрабандою на митниці й про ті дії, які сьогодні робить центральна влада, – наскільки вони ефективні у боротьбі з цим явищем.

Народний депутат виступив під час ефіру на телеканалі “Аверс” 22-го квітня. Про це йдеться на офіційній сторінці Гузя у фейсбуці.

“Міняється влада і потоки, а мішки з митниці й надалі їдуть в Київ до нової влади. І всіх це влаштовує. Тому що прихлопнути контрабанду можна за тиждень. СБУ, сканери, камери, когось звільнили – це все зрозуміло. Потрібно що? Політична воля”, – заявив парламентар.

Депутат порівняв ситуацію із закриттям проросійських каналів в Україні рішенням РНБО.

“80% проукраїнського населення казали, що ті канали (“112 Україна”, NewsOne, Zik) – це пропаганда Путіна. Знайшли механізм – рішенням РНБО закрили їх і ви бачили мітинги, заворушення мільйонних аудиторій? Нічого не сталося. Все спокійно. Ті канали в ютубі дивиться тисяча-дві громадян. Зникла проблема.

Те саме і на митниці. Тобто, є політична воля це зробити або не зробити. Станом на сьогодні є конкретні мішки, є конкретні мільйони доларів, які везуться конкретним людям в Київ. Десь воно осідає трохи в Устилузі, Ягодині, в Луцьку. І цю схему не може розрубати ніхто, на жаль, її не розрубав і Зеленський”, – зауважив Ігор Гузь.

Водночас, парламентар упевнений, що накладення санкцій проти ключових контрабандистів в України – це важливий крок.

“Так, вперше за 30 років взялися за конкретних контрабандистів, а це – “тузи”, і наклали на них санкції. Це означає, що вчорашнім рішенням 18 львівських фірм ліквідовують, забирають конфіскують майно та інше.

Більше того, знайшли, що там є низка громадян іншої держави і забрали у них українське громадянство. Особисто це рішення РНБО підтримую: якщо не знаходяться інші варіанти, пішли таким шляхом – це хоч щось. Тому що ці “тузи”, вони відчули дію санкцій”, – підсумував нардеп.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер