<

Прихильники Київського патріархату разом з людьми з нашивками “Правого сектора” оточили храм Московського патріархату

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:42 | 15.11.2015 / Новини /
Перегляди
4
/ коментарів 6

Прихильники УПЦ Київського патріархату за підтримки людей c нашивками Правого сектора намагалися зайняти церква Архістратига Михаїла у селі Залухов (Волинська область).

Храм належить громаді УПЦ (МП), повідомляє Союз православних журналістів, – пише Слово Волині.

“Близько 9 ранку, колона людей, одягнених у камуфляжну форму, c нашивками ДУК ПС підійшла до храму. Вони вимагали впустити їх для проведення літургії”, – розповів настоятель Володимир Ковтач.

Як випливає з відео, яке зняли парафіяни, люди у формі оточили церкву і вступили в словесну перепалку co прихильниками УПЦ (МП), звинувачуючи їх у молитвах за патріарха Кирила.

За словами настоятеля, представники Правого сектора також висловлювали намір захопити церкву. Щоб уникнути зіткнень парафіяни УПЦ викликали міліцію.

“З появою співробітників МВС представники Київського патріархату і ДУК ПС почали розходитися”, – заявив Ковтач. Раніше, стверджують парафіяни, “військові” приїхали на 11 машинах.

Більше десяти осіб отримали травми різного ступеня тяжкості. У “боях” також брав участь Правий сектор.




коментарів: 6
  1. Сучасна “УПЦ-КП” майже за всіма ознаками підпадає під поняття “тоталітарна секта”. Церквою тут ніколи не пахло, парасинагогою (самочинним зібранням) – теж. Раніше все ж думав, що ця структура – це схизма (розкол). Проте нещодавно переконався, що це псевдоправославна секта деструктивного характеру.

  2. Не побачив я на цьому відео, де ж ті десятки травмованих і хто їх травмував…Не побачив я і поліції, про яку писалося…Таке враження, що це відео просто витягнуте з загального контексту подій, які там відбулися.
    СЛАВА ГЕРОЯМ !!!

    • “Більше десяти осіб отримали травми різного ступеня тяжкості” – це хворобливі домисли світських ЗМІ, котрі спеціально підливають масло у вогонь. На сайті спілки православних журналістів цього бреду немає. Журналісти, не залишилося у вас нічого святого! Я це побачив ще тоді, коли у Володимирі-Волинському під час святкових заходів ваша представниця (дама з викрашеним чорним волоссям) кілька раз вилазила на Обеліск слави на центральній площі (причому на сам Обеліск, а не на його східцю), щоб сфотографувати учасників заходу. Христос казав про таких: “Горе вам”. Часи зміняться. Колись за той весь посіяний вами розбрат прийдеться дати відповідь. Якщо не на землі, то на Страшному Суді (в який ви не вірите).

  3. БОГ у нас один, і іншого нема і не буде. В Нововолинську (в монастирі УПЦ МП) митрополита Кирила на службаж не згадують, а моляться за наше воїнство і (дай БОГ) розумне керівництво.
    Але якщо піде коса на камінь – я буду стояти серед тих, хто сюди сунеться зі своїми законами ( хоча не маю нічого проти УПЦ КП).
    І нас не мало …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер