<

Приховала від контролю: судили жінку, яка намагалася провезти через Устилуг дрон та ноутбуки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:10 | 16.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
193
/ Коментарі відсутні

Через митний пост «Устилуг» жінка хотіла ввезти до України дрон та два ноутбуки, приховавши їх від митного контролю. Загальна вартість техніки – 181 тисяча 63 гривні.

Про це стало відомо з постанови Любомльського районного суду, пишуть Волинські новини.

У серпні минулого року Віта Г. прямувала з Польщі до України через митний пост “Устилуг”. Будучи пасажиром автомобіля «Сітроен», жінка намагалася провести через кордон дрон та два ноутбуки, приховавши їх від митного контролю. Дрон вона помістила на дно картонної коробки, а ноутбуки в пластикових ящиках прикрила продуктами.

На розгляд справи правопорушниця не з’явилася, натомість захист своїх прав доручила адвокату Кривошею А., який висловив позицію про відсутність в діях своєї підзахисної складу правопорушення.

Однак на думку суду, вина жінки доведена матеріалами справи, серед яких – протокол про порушення митних правил, письмові пояснення порушниці, контрольні талони, акт про проведення митного огляду транспортного засобу, службова записка інспектора митниці та польська фактура.

Також, на переконання суду, твердження сторони захисту про належність вилучених товарів до особистих речей є необґрунтованим і помилковим, оскільки відповідно до закону особистими речами вважаються переносні персональні комп`ютери у кількості не більше двох штук і периферійне обладнання та приладдя до них. А під час розгляду справи було встановлено, що ноутбуки були новими.

В підсумку суд визнав Віту Г. винною у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 МК України, і наклав на неї стягнення у виді конфіскації у власність держави дрону DJI Mavic 3 FLY More COM, ноутбука VICT I5 16GB 512 SSD RTX та ноутбука M7400 14 R9 16GB 1 TSSD.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок