<

Пройшли багатотисячні протести проти коронавірусних обмежень у Відні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:27 | 17.01.2021 / Новини / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Близько 10 тисяч осіб зібралися в столиці Австрії в суботу на знак протесту проти коронавірусних обмежень і закликали уряд піти у відставку.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Local.

Розмахуючи транспарантами з написом “Ви – хвороба. Ми – ліки” і австрійськими прапорами, більшість демонстрантів відмовлялися одягати маски та дотримуватися правил соціального дистанціювання.

“Кількість смертей, яку нам повідомляють, – це нісенітниця. Я не хочу закінчити, як Китай, де у вас немає жодного права що-небудь робити”, – сказала одна з учасниць акції.

На акції протесту був помічений й ультраправий політик, колишній заступник канцлера Хайнц-Крістіан Штрахе, який пішов у відставку після “Ібіца-скандалу”.

В Австрії, населення якої становить 8,9 мільйона осіб, з моменту початку пандемії зареєстровано загалом 7053 випадки смерті від Covid-19.

Група експертів рекомендувала канцлеру Курцу не послабляти поточні обмеження, як планувалося 25 січня, оскільки кількість заражень не показує ознак уповільнення, а британський штам вірусу продовжує циркулювати.

Наукові керівники запропонували ввести обов’язкову роботу з дому і продовжити карантин. Уряд планує оголосити про нові заходи в неділю.

Фото – REUTERS.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер