<

Проводжали під гімн січових стрільців: у Володимирі попрощалися зі зв’язковою УПА

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:06 | 20.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
2338
/ Коментарі відсутні

У Володимирі провели в останню путь почесну членкиню Союзу українок та Братства ОУН-УПА Любов Кригер, яка померла на 95 році життя.

Як розповів Суспільному телефоном заступник міського голови Андрій Гудим, жінка померла 18 травня на 95 році життя.

Відспівування та громадська панахида відбулися у храмі Віри, Надії, Любові і їхньої матері Софії у Володимирі, на спорудження якого жінка неодноразово перераховувала кошти з власної пенсії.

Поховали волинянку на новому міському кладовищі під червоно-чорним оунівським стягом та під гімн українських січових стрільців “Ой у лузі червона калина”.

Як раніше розповідав науковий співробітник Володимир-Волинського історичного музею Богдан Янович, Любов Несторівна Кригер народилася 11 вересня 1926 року на хуторі Зимник біля села Мокрець Турійського району, що на Волині.

У підлітковому віці, зі слів музейника, Любов Кригер познайомилася з патріотичною молоддю, а в 16 років стала зв’язковою УПА на псевдо “Айстра”. Зазнала переслідування від НКВС, катування, але не скорилася.

У зрілому віці брала активну участь у Помаранчевій революції, Революції Гідності, а також постійно жертвувала кошти на храми та допомагала плести маскувальні сітки для українських військових.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця