<

Протиповітряна оборона ООС збила російський безпілотник

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:15 | 17.08.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

16-го серпня, силами і засобами протиповітряної оборони Об’єднаних сил було зафіксовано і збитобезпілотний літальний апарат російських окупаційних військ,  який проводив розвідку українських позицій на напрямку Первомайськ–Сєвєродонецьк–Сватово.

Про це повідомили у штабі ООС.

«Створена в Об’єднаних силах система протиповітряної оборони в черговий раз продемонструвала свою ефективність,» – йдеться у повідомленні.

Одразу ж чергові засоби ППО були приведені у боєготовність “Повна”.

Після підтвердження роботи безпілотника радіолокаційними станціями, ціль було знищено вогневим підрозділом протиповітряної оборони Об’єднаних сил.

В ході обстеження встановлено, що БПЛА обладнаний камерою із 12 об’єктивами для проведення панорамної аерофото- і відео зйомки з можливістю передачі зібраної інформації на пункт управління в режимі реального часу.

Окремі складові БПЛА, зокрема оптико-електронна система, вироблена російською компанією (яка перебуває під санкціями США та працює спільно з заводом виробником БПЛА «Орлан»), що доводить причетність Російської Федерації до постачання озброєння на Донбас в інтересах дій окупаційних військ проти української армії.

Орієнтовна вартість лише однієї камери становить більше 100 тисяч доларів США.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер