<

“Протидія торгівлі людьми” – уроки обізнаності для населення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:38 | 24.10.2015 / Новини /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У лексиконі сучасного українського суспільства все частіше вживається термін «трафікінг» або ж «торгівля людьми», адже постраждати може людина будь-якого віку, статі, походження, з будь-якою освітою і рівнем достатку.

В групу ризику потрапляють особи, які  переміщаються з окупованої території та районів ведення антитерористичної операції, жителі, які залишились на непідконтрольних українській владі територіях та українці, які шукають „ кращої долі”  за кордоном, – повідомляє департамент соціального захисту облдержадміністрації.

Волинь прикордонна зона, саме тому фахівці департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації організували декаду інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо цієї проблеми. Зокрема, 20 жовтня біля Польського візового Центру у Луцьку у форматі флеш-мобу відбувся урок обізнаності.

Представники департаменту соцзахисту спільно з директором  Волинського обласного центру соціально-психологічної допомоги Наталією Мишко інформували про ризики виїзду за кордон нелегально, про можливість потрапити у трудову експлуатацію. За словами заступника директора департаменту – Олени Комар, метою акції не є переконувати людей не виїздити за кордон, а робити це свідомо, законно, ретельно перевіривши інформації про працедавців.

Реальні життєві історії трудової експлуатації та торгівлі людьми були презентовані  за допомогою артінсталяцій. Окрім того,  учасники заходу отримали інформаційні листівки „Плануєте виїхати за кордон? Подбайте про свої права  та безпеку”, адже хто обізнаний, той –  захищений.

Банер1




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок