<

Протягом року фахівці «Волиньгазу» перевірили близько 95 тисячах помешкань волинян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:13 | 20.12.2016 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Протягом 2016 року фахівці «Волиньгазу» провели планово-технічне обслуговування у близько 95 тисячах помешкань волинян. Під час перевірок було виявлено більше 5 тисяч порушень. Окрім того, працівникам «Волиньгазу» довелося відключити 658 газових приладів в оселях волинян, оскільки наявні порушення становили загрозу для життя та здоров’я мешканців.

З метою запобігання виникнення аварійних ситуацій, фахівці «Волиньгазу» щоденно проводять планове технічне обслуговування у помешканнях волинян, обстежуючи на щільність внутрішньобудинкові газопроводи,  перевіряють технічний стан газових  приладів  та апаратів, за необхідності ліквідовують виявлені витоки газу, відрегульовують та налагоджують роботу газових приладів, що допомагає ефективніше та ощадливіше використовувати блакитне паливо, – повідомляють у прес-службі.

Як свідчить статистика, левова частка трагедій трапляються з вини самих споживачів, які нехтуючи власною безпекою та безпекою рідних, не дотримуються елементарних правил безпечної експлуатації газових приладів і вдаються до самостійного ремонту газового обладнання, встановлення або заміни газових приладів. На щастя, саме під час планово-технічного обстеження, газовикам вдається виявити значну частку приладів, встановлених із порушеннями та попередити можливу аварійну ситуацію. Зокрема, з початку року працівники «Волиньгазу»  виявили більше  5 тисяч порушень  з яких понад 2 тисячі було ліквідовано, 2,5 тисяч  абонентів отримали приписи  і 658 приладів  газовики були змушені були відключити від газопостачання.

«Не рідко, бажаючи заощадити, деякі споживачі намагаються проводити самочинну газифікацію, заміну та ремонт газового обладнання, проводять перепланування приміщень, де встановлені газові прилади без погодження з газовою компанією. Насправді – це перший крок до нещасного випадку. Довіряти ремонт і установку газових приладів треба працівникам газової компанії чи фахівцям, які мають відповідні дозволи на такі роботи», – розповідає технічний директор  ПАТ «Волиньгаз» Сергій Галянт.

Не менш частим порушенням, виявленим газовиками є і нехтування споживачами перевіркою тяги та недотримання в належному стані димових та вентиляційних каналів. Від правильної роботи ДВК безпосередньо залежить здоров`я та життя людей. Відповідальність за їх безпечну експлуатацію та техобслуговування у житлових будинках покладається на балансоутримувачів, в ОСББ – на голову, у приватних будинках – на власників (чи орендарів). Власник чи балансоутримувач повинен своєчасно викликати для чистки димо- та вентканалів спеціалізовану організацію, яка має ліцензію та дозвіл від управління  Держпраці. Результати перевірки ДВК оформляються відповідним актом. Після проведення перевірки, відповідний акт, що засвідчує їх перевірку та прочистку повинен бути переданий до газорозподільної компанії. Якщо акт перевірки не наданий до ПАТ “Волиньгаз” у встановлений термін або має негативний висновок, спеціалісти підприємства будуть змушені відключити споживача від газопостачання. Адже несправність ДВК загрожує виникненням аварійної ситуації та отруєнням мешканців. По причині відсутності тяги в димоході з початку 2016 року відключено  газопостачання 14 споживачам.

Як свідчить статистика, найбільшу кількість отруєнь чадним газом спричиняє саме відсутність тяги. Натомість, цьогоріч лише  52%  споживачів подбали про свою безпеку та надали до «Волиньгазу» відповідні акти.

З метою запобігання нещасних випадків, працівники товариства постійно проводять роз’яснювальну роботу серед споживачів. Зокрема, лише під час планово-технічного обстеження інструктажі було проведено для 103 тисяч волинян,  також відповідну профілактичну роботу протягом року було проведено із школярами області та студентами, які мешкають у гуртожитках. Окрім того, важливі питання, що стосуються безпеки при користуванні газом періодично обговорюються на засіданнях регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок