<

Протягом 2016 року субсидії отримали майже 230 тисяч волинських сімей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:18 | 9.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Протягом 2016 року на Волині було призначено субсидії для 227,6 тисяч домогосподарств, майже половина з яких є мешканцями сільської місцевості.

Про це стало відомо під час засідання Антикризового енергетичного штабу у Волинській ОДА, – інформує «Волинська правда».

За словами директора департаменту соціальної політики Оксани Гобод, протягом 2016 року на Волині було призначено субсидії понад 227,6 тис домогосподарств, з яких, у містах – 95, 8 тис, що становить 42%, та в сільській місцевості – 131,8 тис.

Найбільша кількість призначених субсидій була зафіксована у Ратнівському, Луцькому та Ківерцівському районах.

В минулому році, додає Гобод, спостерігався й щомісячний ріст призначень, тобто якщо в листопаді ця сума становила 310 мільйонів гривень, то в грудні вона сягнула 354 мільйонів. Натомість протягом цілого року середньомісячна сума нарахувань становила 255 мільйонів гривень.

Загальна сума нарахована організаціям-надавачам склала 1 мільярд 442 мільйона. При цьому заборгованість державного бюджету на надання субсидій на відшкодування витрат з оплати житлово-комунальних послуг складала на початок року 639,1 мільйона гривень.

Окрім того, протягом 2016 року працівники управління соцзахисту населення в районах і містах проводили перерахунки призначених субсидій мінімум 4 та максимум 8 разів. Зокрема, це питання перерахунків виникало у зв`язку зі зміною тарифів, зміною величини адресної допомоги на придбання твердого палива тощо. З початку опалювального періоду перерахунки по субсидіях були здійснені майже 133 тисячам домогосподарств.

Щодо готівкової субсидії, зазначає Оксана Гобод, то за призначенням на придбання твердого палива та скрапленого газу у 2016 році звернулося 43,5 тисяч волинських родин. Варто зазначити, що у 2015 році їх налічували 39 тисяч. За станом на 1 січня 2017 року, отримали готівку 44 тисячі сімей, це з врахуванням тих родин, яким призначено допомогу було ще у 2015 році.

Разом з тим, Мінстерством фінансів України було доведено перевірити більш як 29 тисяч особових справ на Волині. Так, завдяки перевіркам було виявлено технічні помилки або помилки в частині неправильно вказаних доходів громадян. Зокрема перевірялися справи, де збільшені пенсійні виплати (3 випадки), закуплені товари на суму більше 50 тисяч гривень (понад 6 тисяч випадків) та понад 22 тисячі домогосподарств, які перебували на обліку в державній фіскальній службі. Зазначеними перевірками було виявлено 1894 порушення, що менше 1% від загальної кількості одержувачів. Близько 1,1 мільйона гривень ці громадяни уже повернули державі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер