<

Проти кого воюють волиняни на Сході

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:50 | 4.10.2014 / Новини / , , , /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні
DSC_0014w

Серед бойовиків, які намагаються відвоювати частину України, майже не залишилось сепаратистів – здебільшого це – кадрові військові Росії.

Деякі з них не хочуть війни, проте частина бере зброю до рук тому, що таким чином вони «відчувають себе людиною», – повідомляє інформаційне агентство Волинські новини.

Про це стало відомо під час прес-конференції представників волинського відділення Добровольчого українського корпусу при силовому блоці Правого сектора вчора, 3 жовтня.

Як розповів командир третього запасного батальйону ДУК Віталій Ковальчук, серед добровольців є донеччани, які стверджують, що серед сепаратистів майже не залишилося місцевих мешканців – більшість з них – це найманці та російські військові.

Командир 4-го відділення резервної роти 5-го окремого батальйону ДУК Сергій Дружинович зауважує, що відрізнити одних від інших вкрай просто – кадрові військові РФ дуже підковані у питаннях тактики та стратегії.

Це – кадрові вояки, які мають спеціальні підготовку. А є і «аутсайдери» – безшабашні бійці, які воюють за гроші. Як правило, з амуніції у них – автомат, два магазина з патронами та спортивний костюм.

Боєць 4-го відділення резервної роти 5-го окремого батальйону ДУК Дмитро Корецький висловив припущення, що багато з так званих ополченців вживають психотропні речовини, оскільки йдуть в бій, не прикриваючись:

«Наші пригинаються якось, а ці в повний ріст ідуть за бронемашиною. От просто бери і відстрілюй».

Проте кадрові військові РФ демонструють серйозні навики ведення війни. Зокрема, Корецький згадав, як колись спостерігав у тепловізор як на територію аеропорту проникає російських розвідник:

«Він йде на колінах і ліктях. Одягає спеціальні наколінники, і таким чином пересувається практично безшумно, навіть коли наступає на скло чи інші предмети».

Бійці ДУК не відкидають варіанту, що бойовики можуть бути спеціально навченими професіоналами зі спецназу російського ГРУ.

Разом з тим, зазначають, що далеко не всі солдати хочуть війни. Чоловікам вдалося взяти в полон двох бійців супротивника. Один з них – російський вояка, який виявився інвалідом – у нього одна нога коротша за іншу. На телефоні у нього знайшли фото, де він в Ростові відпочиває з дружиною та дітьми.

Інший полонений виявився місцевим. На запитання про те, навіщо він підтримує терористів, він пояснив, що, мовляв, його раніше принижували, а тепер від, роблячи те саме, відчуває себе людиною:

Каже, що раніше він був ніхто, його принижували. А тепер заходить в магазин з автоматом, і його пропускають в черзі».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця