<

Проти директора комунального підприємства «Ласка» проведуть службове розслідування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:57 | 12.05.2017 / Новини /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

У Луцьку обговорювали наболілі питання що стосуються комунального підприємства «Ласка», зокрема йшлося про те, що притулок не веде єдиного обліку тварин, не має фінансової звітності щодо використаних коштів.

Про це повідомили під час круглого столу, який відбувся у Луцькій міській раді в п’ятницю, 12 травня, – пише ВолиньPost.

На обговорення зібралися різні верстви населення: волонтери комунального підприємства “Ласка”, журналісти, депутати, активісти так званої групи “АнтиЛаска” та просто небайдужі громадяни.

Люди розгорнули плакати: одні за підтримку директора КП Дани Новарчук, інші – з вимогами звільнити керівника. Цікаво, що плакати тримали і неповнолітні “захисники” притулку. На що отримали зауваження від депутата міської ради Бориса Смаля, чи не потрібно їм бути на заняттях у школі. Також депутат запевнив, що дізнається в якій школі навчаються останні та поговорить із директором.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук розповів, що за результатами попереднього круглого столу вирішили рекомендувати керівнику КП “Ласка” ввести на керівну посаду волонтера, який допоможе налагодити роботу. За його словами, до нього звернулися 2 лучанки, які згідні прийти на роботу.

Петрочук запевнив, що влада підготувала звернення до Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та до Державної аудиторської служби щодо перевірки та фінансового аудиту підприємства.

Керівник КП “Ласка” Дана Новарчук розповіла, що на території притулку збудували новий корпус та вирішили проблеми зі світлом. Також вона запевнила, що нещодавно усі ветеринарні лікарі, що є у штаті, приїхали із курсів підвищення кваліфікації.

Директорка висловила сподівання, що конфліктні ситуації можна налагодити, адже усіх волонтерів чекають на КП. Новарчук запропонувала виділити ангар в Луцькому зоопарку, куди будуть передавати усіх стерилізованих тварин із підприємства. А вже громадські організації матимуть змогу прилаштувати тварин у нові сім’ї.

“Ви самі можете залучити та розвивати громадський притулок. Це був би найкращий варіант нашої співпраці”, – додала вона.

До слова, працівники підприємства розробляють сайт, щоб забезпечити облік усіх тварин, що туди потрапляють. Це була умова, яку висунули волонтери так званої “АнтиЛаски”.

Віце-президент «Асоціації зоозахисних організацій України» Марина Суркова заявила, що нещодавно відвідала “Ласку” і була “негативно вражена від побаченого”. Тож від імені асоціації зоозахисних організацій вона висловила сподівання, що на зборах правління громадську організацію “Волинське товариство захисту тварин” виключать із спілки за те, що Дана Новарчук ганьбить ім’я зоозахисника.

Волонтери обурювалися діяльності директорки КП “Ласка” та вимагали від влади провести об’єктивне розслідування та покарати винних.

Так, активістки заявляли, що тварини, які КП відловлює в інших містах не повертаються назад і взагалі пропадають. Основними проблемами вони називали і те, що на підприємтсві немає єдиного обліку тварин, відсутні будь-які бази, не видаються акти прийому-передачі.

До слова, обурювалися активісти і тим, що на підприємстві не має належного нагляду для тварин, вони не вакцинуються та не стерилізуються. А також ще зауважили, що у притулку не може бути дерев’яна підлога, адже усі інфекції осідають на неї і її “не реально відмити”.

До слова, під час обговорення виявили можливі махінації із фінансами. Так, за словами волонтерів, біля входу у притулок стояла скринька, і люди, приносячи своїх тварин до притулку, кидали туди кошти.

Звісно, на підприємстві не велося обліку таких коштів, що обурило заступника міського голови. Петрочук обурився і тим, що тварин видавав сторож, без ніяких документів.

До слова, активістів цікавило, за які кошти директорка літала в Анталію (Туреччина) у відрядження. Натомість, Новарчук запевнила, що це були не бюджетні кошти, а кошти, зароблені притулком.

Депутат міської ради Павло Данильчук доручив директорці підготувати звіт по коштах.

“Ми щороку виділяємо на підприємство кошти, і не тільки на заробітну плату. Звичайно, необхідна перевірка, щоб за результатами могли приймати рішення. Мені здається, що Новарчук потрібно піти у відставку. Коли ви тримаєтеся за посаду, це не діло. У вас і так штат величезний, і вводити ще когось не потрібно. Потрібно щоб процес із конфліктного став конструктивним”, – додав народний обранець.

До слова, заступник міського голови запевнив, що Новарчук не може обіймати посаду керівника КП “Ласка” і водночас бути керівником громадської організації “Волинське товариство захисту тварин”. Тому, він доручив директорці до понеділка визначитися, на якій посаді вона залишається.

Також він попросив волонтерів та активістів писати звернення у міську раду про всі порушення та надавати факти, щоб провести службове розслідування. Він запевнив, що провірка буде і стосовно фінансових звітів, санітарного стану та стосовно відряджень.

Петрочук запропонував перенести офіс і бугалтерію з департаменту ЖКГ до самого притулку.

“Якщо буде встановлено наявність порушень, то винні особи будуть покарані. Ми можемо розірвати контракт із директоркою”, – додав він.

Отож, заступник міського голови пообіцяв в п’ятницю повідомити громадськість за результатами перевірки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця