<

Протести «жовтих жилетів»: Макрон пообіцяв підвищення зарплат і податкові пільги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:11 | 11.12.2018 / Новини /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Президент Франції Еммануель Макрон звернувся до громадян із приводу протестів так званих «жовтих жилетів», які виступають проти підвищення цін на пальне, екологічного податку та економічної ​​політики уряду загалом

Про це повідомляє ВВС.

Макрон у своєму зверненні пообіцяв збільшення мінімальної заробітної плати та податкові пільги. За його словами, мінімальна зарплатня зросте на 100 євро на місяць. При цьому президент Франції назвав вимоги протестувальників «багато в чому легітимними».

Крім того, скасовується заплановане збільшення податків для малозабезпечених пенсіонерів, а роботодавцям запропонують сплачувати робітникам неоподатковувані бонуси наприкінці року.

Президент Франції взяв на себе частину відповідальності за протести в країні, зазначивши, що багато людей були незадоволені умовами життя та відчували, що їх «не слухали».

“Можливо, я змусив вас відчувати, що в мене є інші турботи і пріоритети. Я знаю, що деякі з вас постраждали від моїх слів”, – сказав Макрон.

Крім того, голова французької держави закликав обговорити вимоги протестувальників під час дебатів за участі представників зі всієї країни.

“Ці проблеми потребують безпрецедентних дебатів за участі всієї нації. Я обіцяю координувати всі зусилля, але такі дебати мають відбутися всюди, по всій нашій країні. Всі громадяни мають висловлюватися”, – сказав Макрон.

Французький президент зазначив, що наявне соціально-економічне становище у Франції є надзвичайним.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок