<

Протести у Франції через здорожчання бензину: понад 200 постраждалих

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:31 | 18.11.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 3

У сутичках між протестувальниками та поліцією у Франції постраждали понад 200 людей. 17 листопада мітингувальники у жовтих жилетах, які невдоволені підвищенням цін на бензин, перекривали дороги у різних регіонах країни.

У Міністерстві внутрішніх справ Франції повідомили, що загалом в акціях протесту взяли участь майже 283 тисячі людей, – пише Громадське з посиланням на BFM.tv

За останніми даними, у сутичках постраждали 226 людей, 6 з яких отримали серйозні травми. Серед постраждалих 5 поліцейських.

Зазначається, що протестувальники влаштували акції у 1426 місцях по всій Франції. Правоохоронці затримали 117 протестувальників, 73 з яких наразі перебувають у відділках.

Глава МВС Крістоф Кастанер наголосив, що поліція буде втручатися в разі блокування великих автомобільних магістралей.

17 листопада по всій Франції відбуваються акції протесту через намір влади підвищити податок на дизельне паливо на бензин, що призведе до їхнього здорожчання. Зазначимо, що у південно-східному регіоні Савойя одна водійка, запанікувавши, випадково наїхала на протестувальницю, остання загинула від отриманих травм.

Влада Франції планує підвищити у наступному році податок на дизельне паливо на 6,5%, на бензин — на 2,9%. Це, на думку влади, має змусити автомобілістів перейти на електрокари та активніше користуватись громадським транспортом, що, у свою чергу, позитивно вплине на екологічну ситуацію в країні. Реформа була ініційована президентом Франції Еммануелем Макроном.




коментарів: 3
  1. а у нас хоч втричі підіймайте!))) диванні воїни з яжематями погвандять у фейсбуці та за тиждень змиряться)))))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа