<

Протести проти карантинних обмежень відбулися у Польщі: 37 учасників затримали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:39 | 9.05.2020 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Під офісом прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького в Варшаві підприємці вимагали більш ефективної державної допомоги через кризу, обумовлену епідемією коронавірусу. У ніч на 8 травня поліція розігнала протестувальників, 37 учасників акції затримано.

Про це повідомляє польський телеканал RMF24, – передає Апостроф.

Акція протесту почалася з проїзду колони автомобілів, яка зупинилася біля офісу прем’єр-міністра Моравецкій. Протестуючі розмістилися на лавках, асфальті і газонах перед офісом.

Учасники акції скаржилися на відсутність державної допомоги для підприємців, який втратили можливість заробляти.

Одним з організаторів протесту виступив кандидат в президенти Павло Танайно, який, за останніми результатами соцопитувань, має всього 2% підтримки виборців.

На своїй сторінці у фейсбук він написав, що підприємці з різних регіонів країни будуть вимагати зустрічі з прем’єром і хочуть запевнень, що гроші, які можуть допомогти їм, “не будуть втрачені через бюрократичну машину”.

Проведення акції було припинено після втручання поліції. Затримали всіх 37 осіб, які в цей час перебували під офісом. Ще 150 учасників акції було ідентифіковано, їм відправлять запрошення для проходження санітарного контролю.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер