<

Пророцтво Хокінга про суперлюдей: вносити зміни в ДНК можна буде за гроші

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:24 | 15.10.2018 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Відомий фізик і популяризатор науки Стівен Хокінг побоювався появи “суперлюдей” зі зміненою ДНК. На його думку  в майбутньому люди зможуть за гроші вносити зміни в ДНК, щоб покращувати різні якості організму.

Про це пише The Sunday Times з посиланням на останню книгу вченого, – повідомляє Апостроф.

Перед смертю Хокінг написав роботу “Короткі відповіді на серйозні питання”, яка буде опублікована 16 жовтня. У ній фізик поділився побоюваннями, що в майбутньому люди зможуть за гроші вносити зміни в ДНК, щоб покращувати різні якості організму.

“Можливо, проти генної інженерії на людях приймуть певні закони, але деякі не зможуть побороти спокусу, щоб поліпшити людські якості, наприклад пам’ять, опірність хворобам, тривалість життя”, – цитує газета витяги з книги.

На думку Хокінга, поява “поліпшеної” людини призведе до того, що звичайні люди почнуть формувати особливу, нижчу касту або зовсім вимруть.

Нагадаємо, Стівен Хокінг – популяризатор науки і автор книги “Коротка історія часу”, яка розійшлася десятимільйонним тиражем. Він займався вивченням проблеми виникнення космологічної сингулярності – первинного стану Всесвіту, з якого вона, відповідно до теорії Великого вибуху, безперервно розширюється. Хокінг помер 14 березня на 77-му році життя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця