<

Проміжні вибори в США: став відомий попередній прогноз

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:10 | 8.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
395
/ Коментарі відсутні

На проміжних виборах до Конгресу США, які проходять 8-го листопада, прогнозується, що Республіканська партія США, як мінімум, отримає контроль над Палатою представників, що серйозно обмежить законодавчу спроможність президента США Джозефа Байдена, який належить до їхніх опонентів, Демократичної партії.

Про це повідомляє BBC з посиланням на дані незалежних оглядачів.

Зараз демократи контролюють Білий Дім і обидві палати в Конгресі – але їхня перевага мінімальна. Вважається, що на проміжних виборах правляча партія втрачає близько 20 місць. При цьому популярність демократів і Байдена знижується, попри те, що американський президент виконав багато передвиборчих обіцянок.

Зараз республіканцям треба п’ять місць в Палаті Представників і одне місце в Сенаті, щоб взяти їх під повний контроль. Згідно з прогнозами, тільки в Палаті представників Республіканська партія може отримати 15-25 місць, а що стосується Сенату, то його доля буде залежати від результату боротьби в чотирьох штатах – Пенсільванії, Джорджії, Неваді та Арізоні. Останні два роки більшість у Палаті мали демократи.

Нагадаємо, в США стверджують, що підсумки майбутніх проміжних виборів до Конгресу Сполучених Штатів, які відбудуться в листопаді, не вплинуть на підтримку, яку Вашингтон надає Києву.

Напередодні проміжних виборів у США президент Джо Байден у понеділок, 7 листопада, попередив, що перемога республіканців може послабити демократичні інститути країни. Водночас колишній президент Дональд Трамп натякнув, що наступного тижня зробить “велику заяву”.

Але раніше, 4-го листопада конгресвумен, республіканка та “трампістка” Марджорі Тейлор Грін заявила, що, якщо республіканці отримають більшість, від республіканського Конгресу Україна не отримає “ні копійки”.

При цьому росія знову намагається втрутитися в результати проміжних виборів в Конгрес США. Для цього активізувалися ботоферми, які поливають брудом кандидатів від Демократичної партії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок