<

Проміняв сцену на зброю: соліст Волинського хору служить у лавах Нацгвардії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:25 | 21.01.2023 / Новини / /
Перегляди
431
/ Коментарі відсутні

Соліст Волинського народного хору Юрій Литвинюк приєднався до лав Нацгвардії та став солдатом стрілецької роти.

Про це пишуть на сторінці військової частини 1141 Нацгвардії України.

«У військовому підрозділі, як і в хорі, кожен має виконувати свою партію. Тільки співають тут автомати, кулемети й РПГ», – каже співак і солдат-гвардієць  Юрій Литвинюк.

Іще нещодавно його тенор лунав у Волинському драмтеатрі та Волинському народному хорі, де Юрій був одним із солістів. 29-літній артист є лауреатом багатьох конкурсів і фестивалів. Має багатий репертуар – від арій і стрілецьких пісень до хітів Лучано Паваротті. А відео його виконання «Коломийок про москалів» з оркестром прикордонників отримало на Youtube 3,4 млн переглядів.

Син військового, в юності Юрій Литвинюк закінчив військовий ліцей. Однак мрія професійно співати на сцені тоді визначила його подальшу музичну освіту і кар’єру. 

У 2022-му все змінила повномасштабна агресія Росії. У перші ж дні війни Юрій пішов до військкомату, де його записали в резерв. А згодом – свідомо приєднався до лав Нацгвардії, ставши солдатом стрілецької роти.

«На нашу землю прийшов сусід із руками по лікоть у крові. І кожен із нас повинен бути корисним в обороні, уміти працювати зі зброєю, вчитися тактиці. Я співав стрілецькі пісні, а тепер служу в стрілецькій роті. Вважаю це закономірним», – посміхається Юрій.

Удома його чекають дружина і донька, якій виповнився один рік. Юрій тим часом проходить навчання зі зброєю в руках, несе службу на важливих об’єктах. Але його музичний талант у підрозділі Національної гвардії також затребуваний.

Так, у дні різдвяних свят він приєднався до виступів гвардійського оркестру та церковного хору храму Юрія Переможця, щоб привітати колядками військовослужбовців, які лікуються в одному з медичних закладів Луцька.

«У лютому минулого року я припускав, що, можливо, доведеться попрощатися з піснею, адже захист держави став головним. Але тепер розумію, що пісня завжди буде потрібна. Бо вона піднімає дух і самим захисникам країни. І я чую, як вона й далі лунає в моїй душі», – говорить Юрій.

Після перемоги Юрій Литвинюк планує залишитися служити в лавах Національної гвардії. Хоча він не раз отримував овації на сцені, престиж військової служби сьогодні також дуже високий, – відзначає він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця