<

Прокурори просять затримати Гладковського з альтернативою застави у 100 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:39 | 19.10.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Оскільки злочин, що інкримінується Гладковському, не є насильницьким, то прокуратура зобов’язана запропонувати заставу як альтернативу тримання під вартою.

Прокурори просять суд обрати Олегу Гладковському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 100 мільйонів гривень, – пише УНІАН.

Про це журналістам повідомив прокурор САП Юрій Олефір. За його словами, оскільки злочин, що інкримінується Гладковському не є насильницьким, то прокуратура зобов’язана запропонувати заставу як альтернативу тримання під вартою.

Він додав, що сторона обвинувачення проситиме суд установити розмір застави у 100 мільйонів гривень. У свою чергу Гладковський у перерві судового засідання заявив, що не має відношення до підприємства “Богдан Моторс”, в якого за версією слідства були придбані вантажні автомобілі для Міноборони, бо він є президентом корпорації “Богдан”, в яку входить підприємство “Богдан Моторс”.

Суд відновив засідання після перерви, прокурори зачитують обвинувальний акт Гладковському.

25 лютого проект «Наші гроші з Денисом Бігусом» оприлюднив розслідування, в якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор причетний до схем масштабного розкрадання бюджетних коштів в оборонному комплексі.

Стверджується, що Гладковський-молодший та його партнери вступили у змову з оборонними чиновниками. Вони скуповували військові запчастини у російських контрабандистів, а також на складах української армії.

Ціни на запчастини, які часто не відповідали будь-яким стандартам якості, накручувалися в рази. Цей “товар” за змовою з керівництвом “Укроборонпрому” продавали на оборонні заводи. У такий спосіб група нібито отримала від “Укроборонпрому” щонайменше 250 мільйонів гривень.

Олега Гладковського журналісти називали другом на той час президента Петра Порошенка і “смотрящим за оборонкою”. Пізніше президент звільнив Гладковського. САП відкрила провадження для перевірки оприлюднених у програмі “Наші гроші” фактів про мільйонні оборудки в оборонній сфері за попередньою правовою кваліфікацією – ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

4-го березня журналісти оприлюднили нову частину розслідування щодо закупки комплектуючих за завищеними цінами для підприємств “Укроборонпрому”, згідно з яким діючий керівник держконцерну Павло Букін і Гладковський нібито отримували “відкати” за поставки висотомірів для ремонту в Україні Ан-26 з Казахстану .

5-го липня стало відомо, що Гладковський очолив корпорацію «Богдан».

19-го липня у корпорації “Богдан” заявили, що Гладковський перебуває за кордоном і не зможе прибути на допит до НАБУ.

17-го жовтня Гладковського затримали співробітники НАБУ біля ресторану поблизу Бориспільської траси після того, як він намагався залишити територію України через аеропорт «Бориспіль», але його не пропустили прикордонники.

18-го жовтня, у САП заявили, що екс-посадовцю повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) та ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

У САП встановили, що Гладковський використав надану йому владу та службове становище з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, – ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

За даними САП, він забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю коштом державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства «Автоскладальний завод №2», що входить до складу ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

При цьому, як наслідок, державі було завдано понад 10,62 млн гривень збитків. Крім того, заявили у САП, Гладковський не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці, а саме 54 тисячі доларів (за 2016-й рік), 63 тисячі доларів (за 2017-й рік) та 47,5 тисяч доларів (за 2018-й рік).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок