<

Прокурори наполягають на поверненні в державну власність земельної ділянки поблизу озера Світязь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:16 | 2.04.2021 / Новини / , /
Перегляди
54
/ коментарі 2

Прокуратура вимагає повернення господарським товариством державі земельну ділянку вартістю понад 38 млн грн поблизу озера Світязь.

Про це інформує пресслужба прокуратури Волині.

Прокурори звернулися до суду із позовом в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, аби розірвати договір оренди та зобов’язати недобросовісного орендаря повернути в розпорядження держави земельну ділянку неподалік від озера Світязь. Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Волині. 

Прокурори з’ясували, що земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 22,5 га на території Світязької сільської ради господарське товариство орендує із 2018 року.

У лютому 2020 року працівники ГУ Держгеокадастру в області, провівши перевірку з питань дотримання орендарем вимог земельного законодавства, встановили, що на ділянці незаконно збудована споруда для забору дощової води та ведуться роботи для облаштування господарського двору, відтак із площі понад 3 га знятий родючий шар ґрунту.

Попри вручені приписи з вимогою усунути порушення, а також притягнення суб’єкта господарювання до адміністративної відповідальності й навіть відшкодування ним понад 77 тис. грн шкоди, заподіяної внаслідок зняття ґрунтового покриву, земельна ділянка і далі використовується не за цільовим призначенням.

Втрутившись у ситуацію, прокурори вимагатимуть розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки державі.




коментарів: 2
  1. Це хороша справа, яку ініціюють прокурори. Проте, і декому з них потрібно було б повернути придбані\отримані безкоштовно? землі у курортній зоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа