<

Пройшла конференція «Співробітництво Польща-Україна. Бізнес-Наука-Органи самоврядування»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:07 | 1.03.2015 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик взяв участь в українсько-польській конференції «Співробітництво Польща-Україна. Бізнес-Наука-Органи самоврядування», основна мета якої – створити на Волині бізнес-клуб.

– Республіка Польща була і залишається одним із головних стратегічних партнерів України, – наголосив на відкритті конференції Володимир Гунчик. – Плідна співпраця української та польської сторін принесе лише позитивні зміни на благо волинської громади: не лише розширить співпрацю, але й залучить при цьому молодь. Головне завдання сьогоднішньої зустрічі – аби ті тенденції, які були започатковані у минулих роках і діють сьогодні – знайшли своє подальше відображення в конкретних проектах, в реалізації задумів і намірів, – пише відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Голова облдержадміністрації відмітив, що хорошим прикладом для створення бізнес-клубу на Волині став аналогічний клуб, який діє у місті Любліні.

– Хочу зауважити, що на території Волині вже досить успішно діють спільні українсько-польські проекти, зокрема на підприємстві «Модерн-Експо», – підкреслив Володимир Петрович. – Також у 2012 році започаткований і досі працює спільний проект «Богдан-Ursus». Отож, на сьогодні маємо серйозні фінансові, управлінські та бізнесові бажання працювати разом. Крім цього, з польською стороною досить активно співпрацюють і наші університети: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки та Луцький національний технічний університет, а також ціла низка таких закладів в Любліні, Варшаві та інших воєводствах. Це яскраве підтвердження того, що молодь активно бере участь у розвитку наших відносин.

Також Володимир Гунчик подякував польській стороні за ту підтримку, яку вони сьогодні надають українському народові.

– З позитивної сторони хочу відмітити той прорив, якого вдалося досягти полякам за досить короткий час – всього двадцять років, – наголосив Володимир Петрович. – Адже неозброєним оком помітно, який величезний крок зробила Польща у розвитку суспільства, економіки й зрештою – у свідомості людей. На жаль, Україна не має такого довгого періоду. Президент України Петро Порошенко наголосив – маємо всього п’ять-сім років для того, аби повність трансформуватися в європейську спільноту і стати повноправним членом Європейського Союзу.

Окрім того, голова облдержадміністрації запевнив, як керівник найвищої виконавчої гілки влади в області, максимально сприятиме розвитку українсько-польських відносин і висловив сподівання, що сьогоднішня конференція надасть нового поштовху для розширення напрямків співробітництва та стане гарною нагодою для волинських та польських підприємців налагодити перспективні взаємовигідні контакти.

Зі своєї сторони президент Люблінського Клубу Бізнесу Агнєшка Гоншьор-Мазур подякувала голові облдержадміністрації Володимирові Гунчику за сприяння у налагодженні співпраці між Україною та Республікою Польща, незважаючи на складний для української держави час.

– Ми є солідарні з Україною та намагаємося максимально підтримати вас у всіх починаннях, – наголосила Агнєшка Гоншьор-Мазур. – В тому числі ми готові допомогти і поділитися досвідом у створенні Бізнес Клубу – як незалежної економічної організації на Волині. Окрім того, ми старатимемося створити якомога більше можливостей інвестування і ведення господарської діяльності українськими підприємцями на території Польщі.

Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи зауважила, що обидві сторони повинні прагнути збільшити кількість польських товарів на українському ринку і навпаки, а також забезпечити участь наших спільних підприємств у розвитку інвестицій в Україну, шляхом здійснення капіталовкладень, створення робочих місць, економічної інфраструктури та умов експорту української продукції на європейські ринки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок