<

Проїзд вантажівок українськими дорогами можуть зробити платним

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:25 | 27.08.2019 / Новини / , /
Перегляди
2
/ коментарі 2

“Укравтодор” планує ввести плату за проїзд дорогами для великовантажного транспорту.

Про це в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна” заявив в.о. глави “Укравтодору” Славомір Новак, – передає Економічна правда.

“Це була моя ініціатива – імплементувати в Україні інтелектуальні транспортні системи. Крім Weight-in-Motion (системи автоматичного зважування в русі – ред.), це також фотофіксація перевищення швидкості і системи аналізу трафіку за допомогою камер.

Четверта частина глобальної інтелектуальної транспортної системи України – це tolling, тобто збір оплат з великовантажного транспорту за проїзд дорогами України”, – сказав Новак.

За його словами, введення збору буде серйозною законодавчою зміною для України, яка істотно поліпшить стан доріг у країні.

“Потрібно прийняти закон, який врегулює питання цього збору. Нам вкрай необхідно ввести додаткове джерело Дорожнього фонду. Існує європейський принцип: фури, особливо ті, які заробляють на перевезеннях, повинні більше платити за проїзд по дорогах”, – додав в.о. голови “Укравтодору”.

“Обсяги руйнування автодоріг шляхом перевантаженого транспорту величезні. Проблема з перевантаженими фурами в Україні дуже, дуже велика”, – підкреслив він.

Нагадаємо:

“Укравтодор” у жовтні запустить перші 6 пунктів для зважування автомобілів Weight-in-Motion на під’їздах до Києва, всього у планах встановити до 100 таких пунктів.




коментарів: 2
  1. Якийсь “бред” в РФ вже давно платон і дороги не стали кращими тільки підвищилися ціни на привозний товар (для тих йолопів хто не шарить транспортні витрати дуже впливають на ціну продукту) Тільки нова корупційна схема шоб скубати громадян. Шоб були дороги треба робити їх по стандартам ….а не вкарасти частину коштів і з єкономинти на якості робіт!!!

  2. І забув ти Ivan дописати не тільки за якісний асфальт але про переваетажені фури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер