<

До професійного свята гірникам обіцяють виплатити зароблене

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:37 | 10.08.2016 / Новини /
Перегляди
154
/ Коментарі відсутні

У Міністерстві енергетики і вугільної промисловості відбулася робоча нарада профільного міністра Ігоря Насалика з керівниками областей шахтарських регіонів, директорами державних підземних підприємств і лідерами шахтарських профспілок.

Про це пише ВРДНТУ.

Мета зустрічі – знайти порозуміння і виробити нову стратегію порятунку вугільної галузі, що переживає глибоку кризу. Про це розповів на прес-конференції голова Волинського теркому, член ЦК галузевої профспілки Юрій Калістратов.

«Було заявлено, що протягом двох з половиною-трьох місяців завершать роботу над Програмою розвитку галузі. Здавалося б, що розвиток галузі – це правильно, але було заявлено, що шахти, які видобувають двісті тонн вугілля на добу із чисельністю 600–900 людей у штаті не мають права на роботу. Міністерство напрацювало Програму у якій сказано, що сім найкращих шахт будуть у підпорядкуванні держави, одинадцять знаходяться в реструктуризації, а через 2,5 місяці, заявив міністр, їх буде сімнадцять. Решта буде виставлена на приватизацію. Що принесе цей план не відомо», – сказав він.

Міністр пообіцяв, що до професійного свята шахтарям виплатять заборговану заробітну плату на ДП «Волиньвугілля» це майже тридцять мільйонів гривень.

«5 серпня виплатили 4 мільйони 700 тисяч і закрили травень. За червень-липень у нас 29 мільйонів боргу на державному підприємстві «Волиньвугілля», що й підтвердив Володимир Петрович Гунчик, який виступав. Міністр сказав, що на 2017 рік в бюджеті закладено лише дві статті. Перша стаття – реструктуризація і друга – фінансування ВГСЧ. Більше коштів ні на державну підтримку, ні на розвиток галузі, охорону праці, культурно-соціальну роботу немає. Він сказав, що якщо не буде виділення 1,5 мільярда коштів державної дотації, то вугільної галузі не буде», – заявив Юрій Калістратов.

На нараді, що відбулась у профільному міністерстві, ухвалили звернення до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням допомогти невідкладно вирішити найгостріші проблеми вугільної галузі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер