<

Про перерахунок податку у зв’язку з отриманням підприємством бюджетних компенсацій мобілізованим працівникам

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:55 | 22.06.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Перерахунок податку у зв’язку з отриманням підприємством бюджетних компенсацій мобілізованим працівникам зазначається у формі №1 ДФ

У разі повернення підприємству, організації, установі коштів з державного бюджету у межах компенсації середнього заробітку працівника, призваних на військову службу, платник податку проводить перерахунок на повернення ПДФО і військового збору та зазначає це у податковому розрахунку (форма № 1ДФ) в періоді, в якому проведено таке повернення з від’ємним значенням – повідомляють фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

Відповідно до Довідника ознак доходів до Порядку № 4 у разі, якщо податковий агент виплачує компенсацію середнього заробітку за рахунок коштів державного бюджету згідно з Порядком №105 “Про затвердження Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період”, такі суми відображаються за ознакою доходу “128”, а у іншому випадку потрібно використовувати ознаку доходу “101”.

Отже, у  форма № 1ДФ за І квартал 2015 року у  розділі I  нарахування, виплата доходів (графа 3а, 3) та нарахування та перерахування податку на доходи фізичних осіб (графа 4а, 4) компенсацію у межах середнього заробітку було відображено за ознакою доходу “101”.

Органами соціального захисту у ІІ кварталі 2015 року  було повернено кошти підприємству з державного бюджету на виплати компенсації у межах середнього заробітку за І квартал 2015 року.

Отже, у формі № 1ДФ за ІІ квартал 2015 року у розділі I  відображається сума нарахування та виплати компенсації за І квартал 2015 року – графа 3а та 3 за ознакою доходу “128”, без нарахування та утримання ПДФО (графа 4а та 4 – 0 грн.). При цьому необхідно провести сторно за ознакою “101”, щодо сум відображених у І кварталі 2015 року та проставити їх за ІІ квартал 2015 року. Тобто суми нарахованого та виплаченого доходу та нарахованого і перерахованого податку – відповідно графи 4а, 4 та 3а, 3 відображаються зі знаком мінус.

Відповідно, розділ ІІ у рядку “військовий збір” нараховано та  перераховано доходу графа 3а, 3 – проставляється нарахування та виплата за ІІ квартал 2015 року, а  графа 4а, 4 зазначаються зі знаком мінус – повернення ПДФО за І квартал 2015 року.

Додатково повідомляємо, шо  в офіційному виданні «Вісник. Право знати все про податки і збори» № 21 за червень 2015 року на ст. 26-27 наведено приклад заповнення податкового розрахунку форми № 1ДФ при перерахунку податку у зв’язку з отриманням підприємством компенсацій в межах середнього заробітку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер