<

Про минулорічні доходи відзвітувалося близько шестисот волинян

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:24 | 15.02.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Кількість декларантів на Волині, котрі подали декларацію про доходи за 2015 рік, перевищила шістсот осіб. У своїх деклараціях вони зазначили більше 30 мільйонів гривень минулорічних доходів.

Разом з тим, ці проміжні результати деклараційної кампанії дозволяють прогнозувати, що до бюджетів надійде додаткових 1,1 мільйона гривень ПДФО і 300 тисяч гривень військового збору.

«Активність волинян, котрі зобов’язані подати річну податкову декларацію, в першу декаду лютого суттєво зросла. Переважна більшість із них декларують доходи, з яких в минулому році не було сплачено податку. Висловлюю їм щиру вдячність, оскільки декларуючи доходи, кожен із них зробив індивідуальний внесок у добробут нашої держави», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДФС у Волинській області Олександр Юристовський.

Як запевняють  ГУ ДФС Волині, саме свідоме декларування доходів наближає Україну до побудови європейського суспільства.

Наголошуємо, громадяни, котрі в минулому році отримували доходи, з яких не було сплачено податок з доходів фізичних осіб, зобов’язані до 1 травня 2016 року відзвітуватися про такі доходи в податковій інспекції за місцем реєстрації.

До доходів, що підлягають обов’язковому декларування в цей період, належать:

– доходи , з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;

– доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

– спадок (подарунки) від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;

– доходи від продажу інвестиційних активів;

– іноземні доходи.

Графік роботи територіальних органів ДФС та Центрів обслуговування платників розміщено на субсайті територіальних органів ДФС у Волинській області.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця