<

Президентський «Рошен» не платить податки в український бюджет – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:08 | 13.12.2015 / Новини / , /
Перегляди
2
/ 1 коментар

Колишній заступник глави Адміністрації президента Андрій Портнов на своїй сторінці в соцмережі показав схему, за якою компанія президента України «Рошен» не платить податки в бюджет України.

Новину передає «Преса України».

Політик пояснив це на прикладі однієї з операцій на досить значну сума. Це постачання готової продукції до Туркменістану, яке відбувалось через Київську регіональну митницю.

Компанією-одержувачем продукції вказана не туркменська компанія, а британська, при цьому в українській митній базі торговельною країною зазначена Великобританія.

Портнов пише, що «за законами Британії компанії з позначкою LLP — це партнерства, які є інструментом податкової оптимізації та переносу прибутку в низькоподаткові юрисдикції, будучи лише формально зареєстрованими у Великобританії. Британська влада дозволяє таким компаніям платити податки там, де зареєстровані їхні партнери або учасники, не поповнюючи британський бюджет».

Політик також проаналізував британський реєстр, і засвідчив те, що уповноваженими учасниками компанії FOREWAY SALES LLP, через яку збуває свою продукцію компанія «Рошен» є дві офшорні структури з Панами та Белізу.

Портнов наголосив, що ці операції є досить вигідними, адже Британія не знімає податок, бо партнери це компанії з Панами та Белізу, а Панама та Беліз є офшорними зонами, тому теж податок не знімають.

Таким чином, за словами політика, «Рошен» не вносить податок в український бюджет через те, що гроші від її експорту з України після реалізації товару надходять британській компанії, а звідти в Панаму та Беліз.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер