<

Президент зобов’язаний розмовляти українською мовою – Верховний Суд

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:47 | 10.10.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Верховний Суд визнав, що Президент України зобов’язаний спілкуватися державною мовою під час виконання службових обов’язків.

Про це повідомляє пресслужба суду, – повідомляє УНІАН.

«Розглянувши апеляційну скаргу позивача, Велика Палата ВС вказала на те, що під час виконання службових обов’язків Президент України зобов’язаний спілкуватися державною мовою», – йдеться у повідомленні.

У суді відзначили, що за дії, вчинені в межах політичної діяльності, а не під час виконання передбачених Конституцією повноважень, Президент несе політичну, а не юридичну відповідальність.

Враховуючи викладене, Велика Палата ВС закрила провадження у справі, оскільки заявлені позивачем вимоги не підлягають розгляду в порядку адміністративного судочинства.

Нагадаємо, до суду було подано позов, в якому просили визнати протиправним спілкування Зеленського 23 травня 2019 року на форумі інтернет-діячів iForum-2019 недержавною мовою та зобов’язати його утриматися від спілкування недержавною мовою на всій території України при здійсненні повноважень.

Тоді касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду відмовив у задоволенні заявлених позивачем вимог у повному обсязі, але позивач подав апеляційну скаргу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер