<

Президент вивів активи Roshen у офшор, щоб не сплачувати податків з продажу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:14 | 4.04.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Влітку 2014 року президент Петро Порошенко створив на Британських Віргінських островах компанію Prime Asset Partners Limited, яка є холдинговою компанією, що об’єднує українські структури групи Roshen. Вона була створена у рамках процесу продажу активів президента, однак, податок на продаж на БВО – 0%.

Про це йдеться у йдеться у розслідуванні Анни Бабінець «Подвійне життя президента» для програми «Слідство.Інфо» на Громадському.

«Prime Asset Partners Limited було засновано влітку 2014 року в ході проведення корпоративної реструктуризації, яка була підготовчою стадією для подальшого продажу групи Roshen», – йдеться у відповіді керуючого директора ICU Макара Пасенюка, уповноваженого прес-службою Адміністрації президента відповідати на питання журналістів щодо бізнес-справ президента.

«Частка у Roshen перейде у траст після завершення усіх юридичних формальностей», – продовжує пан Пасенюк.

Однак, за словами керуючого партнера київського офісу CMS Cameron McKenna LLC Данила Білака, немає жодних перешкод для того, щоб передати у траст український актив.

У разі продажу активів Roshen податки буде сплачено за юрисдикцією власника, тобто фірми Prime Asset Partners Limited. Податок на продаж, за законами Британських Віргінських островів, складає 0%, на відміну від України.

Зазначимо, що Порошенко, всупереч заявам, досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію своїх активів Roshen, створивши для цього три офшорні компанії. Порошенко також єдиний власник компанії Prime Asset Partners Limited на Віргінських островах.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер