<

Президент схвалив виділення 5% ВВП на оборонку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:35 | 17.09.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Президент ввів в дію рішення РНБО.

Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 вересня про пропозиції до законопроекту “Про Державний бюджет України на 2017 рік” у статтях, пов’язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України”. Відповідний указ розміщений на офіційному сайті президента.

У рішенні пропонується передбачити в законопроекті не менше 5% від валового внутрішнього продукту для сектора безпеки і оборони України. Гроші виділять Міноборони, Головуправління розвідки Міноборони, Держспецслужби транспорту, МВС, Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Держміграційної служби, ДСНС, Апарату РНБО, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Управління державної охорони та Держслужби спецзв’язку і захисту інформації. Також не менше 3% від ВВП планується направити на оборону.

Так, на фінансування потреб сектора безпеки і оборони запропоновано передбачити в обсязі не менше 129 млрд 267,94 млн грн, в т.ч. Проте 114,8 млрд грн – із загального фонду держбюджету, 8 млрд 467,94 млн грн – зі спецфонду держбюджету, в т.ч. 3 млрд грн – зі спецфонду держбюджету за рахунок коштів конфіскованих і отриманих від реалізації конфіскованого за рішенням суду майна за вчинення корупційних правопорушень.

“Окремо від загального обсягу фінансування потреб національної безпеки і оборони, передбачені витрати в обсязі не менше 1, 1 млрд гривень на сплату відсотків за користування кредитами, залученими під державні гарантії суб’єктами господарювання – резидентами України на виконання програм, пов’язаних з підвищенням обороноздатності і безпеки держави”, – написано в рішенні РНБО.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер