<

Президент Сербії не відкидає, що зброя з його країни могла опинитися на Донбасі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
02:28 | 25.11.2019 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Президент Сербії Александр Вучич запевняє, що його країна не продавала зброю в Україну, однак зазначив, що сербські міномети справді могли опинитися на Донбасі через реекспорт.

Про це інформує Громадське Телебачення.

Як передає сербський портал N1info, про це він заявив в Північній Македонії, коментуючи заяву болгарської розслідувачки Діляни Гайтанджиєвої. Вона стверджує, що українські військові на Донбасі, ймовірно, використовують зброю з Сербії. Цю тезу підхопили й сербські опозиціонери.

Зокрема опозиціонерка Марініка Тепич опублікувала документи про зустріч представника України з представниками сербського військового заводу «Крушик». Згідно з цими даними, сербська компанія «Техноремонт» купила у продавця Jugoimport SDPR партію мін виробництва заводу «Крушик», продала їх польській компанії Nattan, представником якої фактично був громадянин України Віталій Дементьєв. А згодом сербські боєприпаси начебто потрапили в Україну.

Вучич заявив, що міністерство торгівлі Сербії дозволило компанії «Техноремонт» продати зброю польської компанії Nattan, яка і була вказана в оприлюднених документах кінцевим одержувачем зброї.

«Вони (опозиція — ред.) звинуватили нас у вбивстві російських дітей в Донецьку і Луганську, бо ми продаємо зброю в Україну. Вони хочуть погіршення відносин між нашою країною і Росією. Вони показали документ, який має продемонструвати вину Сербії» — зазначив Вучич.

Президент Сербії запевнив, що все було зроблено відповідно до закону, однак, заявив, що сербські спецслужби попередили Службу зовнішньої розвідки Росії щодо можливого реекспорту озброєння в Україні.

Вучич також стверджує що власника компанії «Техноремонт» викликали в агентство безпеки Сербії й говорили йому не експортувати в Україну й не ставити під загрозу відносини з Росією.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер