<

Президент погодився провести вибори на Донбасі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:41 | 28.03.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Президент готовий співпрацювати з тим обраним, кому довіриться український народ.

Президент України Петро Порошенко заявив, що українська влада готова провести чесні вибори на Донбасі і співпрацювати з тим обраним, з яким визначиться український народ, – пише Корреспондент.
“Ми готові провести чесні вибори і співпрацювати з тим вибором, який буде зроблений українським Донбасом”, – написав Порошенко на своїй сторінці у Твіттері в понеділок.
Він зазначив, що як український президент він готовий працювати з тими, кого обере народ.
Також Порошенко зазначив, що мир – це те, до чого прагнуть і Донбас, і Україна. “Ми готові поновлювати український суверенітет на Донбасі. Це те, чого хоче український народ, те, до чого прагне Донбас”, – написав президент у Твіттері.
Тому, за його словами, “левова частка часу під час його візиту на Донбас присвячена мирним справам”. “Дуже щасливий приїхати з візитом в Краматорськ”, – написав він.
Окрім того, Порошенко прокоментував можливість призначення Ахметова і Бойка на Донбасі.
“Якщо Ахметов чи Бойко приймуть рішення балотуватися і виграють вибори, отримавши підтримку Донбасу, то це буде вибір людей Донбасу”, – сказав він.
“Мінські домовленості абсолютно чітко передбачають оновлення українського суверенітету на окупованій частині Донбасу через процедуру виборів. Якщо хто-небудь, хто не забруднив рук кров’ю, у кого Україна в серці, прийме рішення брати участь у цих виборах і буде обраний народом Донбасу, я – як президент України – буду мати з ним справу”, – сказав він.
Раніше в Дзеркалі тижня з’явилася стаття першого заступника головного редактора Сергія Рахманіна, в якій він з посиланням на власні джерела написав про те, що президент України Петро Порошенко задумався про референдум на Донбасі.
Також повідомлялося про те, що президент нібито зацікавився ідеєю створення в окремих районах Донецької і Луганської областей адміністрацій, які б очолили люди, які влаштовують і Київ, і Москву. “Сам же Віктор Володимирович, судячи з усього, підказав Петру Олексійовичу кандидатів – Ріната Ахметова і Юрія Бойко. Кажуть, кандидатури президенту сподобалися”, – зазначив Рахманін.
Джерело видання також зазначило, що Порошенко провів попередні переговори з обома кандидатами і обидва нібито погодилися.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа