<

Президент підбив підсумки переговорів у Брюсселі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:03 | 13.02.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Україна і ЄС повинні ефективно координувати дії і тиснути, щоб усі сторони виконували Мінські домовленості.

Президент України Петро Порошенко під час спільної заяви з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском у Брюсселі зазначив, що Україніі Європейському Союзу належить ефективно координувати дії і добиватися, щоб всі сторони виконували Мінські домовленості, – повідомляє прес-служба глави Української держави.

«Для нас важливо зараз домагатися дотримання домовленостей про припинення вогню, про звільнення всіх заручників, про виведення всіх іноземних військ і найманців з території України. Я сподіваюся, що в рамках ефективної координації з нашими партнерами ми досягнемо результатів», – сказав Президент.

Він подякував Дональду Туску та лідерам країн Європейського Союзу за можливість виступити і проінформувати про поточну ситуацію в Україні та результати переговорів у Мінську.

Україна, на відміну від іншої сторони, відповідально ставилася до виконання Мінських домовленостей, які були підписані у вересні, нагадав Порошенко. «Саме тому я прибув до Брюсселя, щоб координувати наші наступні кроки з європейськими партнерами. Вони показали партнерське ставлення до України. Хочу подякувати Президенту Туску і лідерам країн за сильну підтримку», – зазначив Президент.

Глава держави повідомив, що закликав ЄС надати Україні безвізовий режим на саміті «Східного партнерства» в Ризі. «Це буде дуже важливим і символічним кроком для нашої співпраці. Дуже задоволений реакцією наших партнерів», – зазначив Президент.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа