<

Президент Петро Порошенко направив лист президентові Росії Володимирові Путіну з вимогою виконувати Мінські домовленості

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:10 | 28.01.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Президент Петро Порошенко направив лист президентові Росії Володимирові Путіну з вимогою виконувати Мінські домовленості і звільнити всіх заручників, включно з Надією Савченко, повідомила в ніч на середу прес-служба голови держави.

«Позавчора я направив лист президентові Путіну, одним із основних елементів якого була вимога не лише припинення вогню і виконання Мінських домовленостей, але і звільнення Надії Савченко і всіх заручників», –наводить слова Порошенка в інтерв’ю польському телеканалові TVN-24 прес-служба голови держави, – пише Радіо Свобода

Порошенко нагадав, що Парламентська асамблея Ради Європи також вимагає звільнення Надії Савченко, оскільки вона стала делегатом Асамблеї.

Порошенко наголосив на необхідності виконання Мінських домовленостей всіма сторонами. Він додав, що санкції щодо Росії є ефективними. «Маємо створити умови, щоб примусити Росію до переговорів та виконання зобов’язань, які вона вже на себе взяла», – сказав президент.

«Ми маємо лінію розмежування, за яку росіяни мусять відступити. Україна багато разів декларувала припинення вогню, платячи за це гірку ціну, бо терористи його не дотримувалися», – наводить, зі свого боку, слова Порошенка сам польський телеканал TVN24.

«Мене вражає те, що Росія не відмовляється від своєї позиції. Весь світ бачить, що це тероризм. ОБСЄ, Рада Європи, Європейський союз – усі засуджують останні напади (на сході України – ред.). За винятком Росії», – додав президент.

За його словами, він надіслав листа Путіну в неділю, і той буде змушений відповісти.

Петро Порошенко перебував у Польщі на заходах ушанування 70-річчя визволення нацистського концтабору смерті «Аушвіц», у якому одну з провідних ролей відіграли бійці й офіцери-українці.

У Росії вже заявляли, що Порошенко з затримкою надіслав відповідь Путіну на попереднього листа російського керівника, відхиливши його умови, але про детальний зміст цієї відповіді не інформували.

У Росії понад тиждень тому повідомляли про листа Путіна Порошенкові, в якому російський президент, зокрема, «пропонує» зупинити бойові дії і відвести важкі озброєння, «виходячи з фактичної лінії контакту», а не з лінії, зафіксованої Мінськими домовленостями станом на 19 вересня минулого року. У Москві скаржилися, що Україна не надала тоді швидкої відповіді.

Від 19 вересня проросійські сепаратисти за підтримки регулярних військ Росії значно просунулися в кількох місцевостях, користуючись тим, що українська сторона дотримувалася оголошеного за Мінськими угодами перемир’я і не могла відповісти на напади. Київ наголошує, що визнає тільки лінію від 19 вересня й вимагає її дотримання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа