<

Президент нагородив винуватця ДТП в Костянтинівці – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:56 | 4.08.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У Генштабі підтвердили нагородження.

Старший лейтенант Мар’ян Рак, один з фігурантів смертельної ДТП в Костянтинівці Донецької області, удостоєний ордена за службу в донецькому аеропорту, звідки евакуював поранених, повідомляє в понеділок прес-служба Міноборони України, пише РИА Новости Україна.

“Старший лейтенант Мар’ян Рак був відзначений державною нагородою за самовіддану службу та захист незалежності та територіальної цілісності України”, – йдеться в повідомленні.

1662243

У Міноборони наголосили, що офіцер Збройних сил України був старшим бойової машини, яка скоїла смертельну дорожньо-транспортну пригоду в Костянтинівці 16 березня цього року.

“Однак, ще до цієї жахливої ​​події він мужньо виконував бойове завдання у складі свого підрозділу в районі Слов’янська, Красного Лиману і в Луганському аеропорту, де отримав поранення. Потім як командир батареї виконував завдання з підтримки вогнем артилерійської батареї під час переміщення особового складу ЗСУ та евакуації поранених з “Нового терміналу” Донецького аеропорту. Перебуваючи під постійними обстрілами, героїчно врятував життя багатьом військовим”, – йдеться в повідомленні.

“Також, враховуючи конституційне право кожного громадянина на застосування презумпції невинуватості (судом ще не визнана ступінь провини офіцера), його керівництво прийняло рішення про подання його до такої нагороди”, – додали в силовому відомстві.

Нагадаємо, 16-го березняв Костянтинівці бійці ЗСУ на броньовику збили на смерть восьмирічну дівчинку, ще одна жінка з дитиною були госпіталізовані до лікарні. Двоєвинних у ДТП були затримані, суд обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Пізніше суд відпустив під заставу одного з винуватців ДТП з військовими в Костянтинівці, в результаті якого загинула дівчинка.

Через цев Костянтинівці спалахували мітинги і заворушення.

У Генштабі підтвердили, що водій броньовика був п’яний.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер