<

Президент легалізував іноземців в армії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:33 | 3.11.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Іноземцям офіційно дозволили служити в українській армії.

Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо проходження військової служби у Збройних Силах України іноземцями та особами без громадянства”. Про це сказано на сайті Верховної Ради України, – повідомляє Корреспондент.

Зазначено, що проект закону повернуто з підписом президента. Метою закону визначено поліпшення боєздатності ЗСУ та зменшення людських і фінансових втрат України.

Крім того, наголошується, що за рахунок іноземців, які увійдуть до лав ЗС, зменшиться потреба в мобілізації громадян України та витрати на різні форми виплат учасникам бойових дій, інвалідам, сім’ям загиблих тощо.

Також сьогодні Порошенко відповів на петицію українців за громадянством для легіонерів АТО.

Президент обіцяв невідкладно розглядати питання надання громадянства іноземцям, які брали участь в антитерористичній операції на Донбасі.

Порошенко зазначив, що законом “Про громадянство України” передбачається спрощений порядок прийняття до громадянства України осіб, які мають визначні заслуги перед країною, та осіб, прийняття яких до громадянства України має державний інтерес.

Для вирішення питання про надання громадянства зазначені особи повинні особисто звернутися до територіального підрозділу Державної міграційної служби за місцем проживання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця