<

Президент Єврокомісії написав Порошенку попереджувальний лист

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:54 | 6.11.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Без необхідних реформ Україна не отримає безвізовий режим з ЄС. Україна повинна провести ряд судових та правозахисних реформ, перш ніж її громадянам надаватиметься безвізовий режим з Євросоюзом.

Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер в листі до президента України Петра Порошенка, пише видання Сегодня.

«Прогрес у проведенні реформ у боротьбі з корупцією залишається одним з ключових пріоритетів для досягнення безвізового режиму з ЄС для українських громадян», – заявив Юнкер.

У листі до Порошенка президент Єврокомісії закликає до швидкого створення незалежних органів по боротьбі з корупцією.

За його словами, Україна також повинна замінити трудове законодавство, щоб заборонити дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації та створити агентство з повернення конфіскованих активів.

Як повідомлялося, Верховна Рада в четвер змогла проголосувати тільки за 2 з 13 необхідних для введення безвізового режиму законопроекти.

Зокрема, депутати не змогли прийняти у другому читанні закон 3040, що передбачає створення Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Крім того, парламентарії відмовилися розглядати норму Трудового кодексу про заборону трудової дискримінації, яка є обов’язковою умовою для скасування Євросоюзом віз для громадян України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця