<

Презентували відремонтовані автошляхи до Шацька

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:21 | 31.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
908
/ Коментарі відсутні

30-го серпня представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування мали змогу перевірити якість виконаних робіт на відремонтованих автошляхах області.

Це понад 48 кілометрів територіальних автошляхів Шацького краю, які будувалися в рамках програми Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво”, повідомляють на сайті Волинської ОДА.

Як зазначають, ремонт закінчився на таких автошляхах:

  • – Т-03-02 Піща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський – Павлівка – Горохів – Берестечко – Козин – /М-06/, від села Піща до села Положеве, загальною протяжністю понад 26 кілометрів. Загальна вартість виконаних робіт – 327,6 млн грн.
  • – Т-03-06 /Т-03-02/ – Шацьк – Вілиця – Прип’ять – Любохини – /Т-03-08/ від селища Шацьк до села Любохини. Кошторис – 169,137 млн грн.

“Шацьке поозер’я визнано одним із наших туристичних магнітів. Його розвиток дозволить залучити додаткові інвестиції, а це, відповідно, нові робочі місця та сплачені податки. Одним із інструментів, який сприятиме цьому, є відновлена дорога до Шацьких озер. Більшість мешканців Волинської області знають, якою була дорога до озера Світязь. Наразі дороги відновлюються, якість дорожнього покриття вражає, автомобільні черги відсутні”,- розповів заступник голови ОДА Ігор Чуліпа.

Після інспектування відновлених доріг Шацького краю заступник голови Укравтодору Андрій Івко наголосив, що зараз маршрути до Шацьких озер стали комфортними і безпечними. Підрядні організації працювали з березня. За цей відрізок часу відремонтовано майже 48 км доріг до природного парку. До ремонту ці автошляхи було важко назвати дорогами державного значення. Їхнє покриття було зі щебеню та бруківки. 

Як запевняють на дорогаї нанесено розмітку, встановлено нові дорожні знаки, бар’єрне огородження, сигнальні стовпчики, облаштовано посадкові майданчики, встановлено нові і відремонтовано існуючі автопавільйони. У межах населених пунктів прокладено тротуари, а також проведено влаштування узбіч та їх укріплення.

Будівельні роботи на дорогах Шацького поозер’я тривають. Зокрема, на майже 10-кілометровій ділянці Положеве – Згорани дороги Т-03-02 вже приступили до влаштування вирівнюючого шару з асфальту. 

На ремонт наступного відрізка цього автошляху від села Згорани до міста Любомль протяжністю 9,5 км, триває тендер. 

Триває ремонт дороги Т-03-01 Залісся – /Т-03-02/, що пролягає вздовж північної сторони перлини Шацьких озер – озера Світязь. На ділянці Пульмо – Гряда, протяжністю 5,6 км, укладено перший шар асфальту. 

Загалом протягом 2021 року на Волині планують відновити понад 195 км автомобільних доріг державного значення. 

Нагадаємо, дорогу з Нововолинська до Іванич асфальтували вночі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер