<

Презентували три модифікації iPhone Х: Чим вони відрізняються від попередників?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:40 | 13.09.2018 / Новини /
Перегляди
19
/ Коментарі відсутні

Напередодні у штаб-квартирі Apple в каліфорнійському місті Купертіно (США) пройшла осіння презентація новинок компанії. Публіці представили нові смарт-Apple Watch Series 4 і одразу три моделі iPhone – Хѕ, Хѕ Max і Xr. 

Абсолютно вірно, всі вони є модифікаціями вже відомого нам iPhone Х, який компанія презентувала роком раніше. Чим же відрізняються новенькі смартфони Apple від попередника? Спробуємо розібратися, порівнявши характеристики гаджетів, – пише 112 ua.

Дисплей

IPhone Хѕ і Хѕ Max, як і iPhone Х, оснащені дисплеєм Super Retina HD з кольоровим OLED-екраном, який підтримує широку кольорову гаму DCI-P3, sRGB і високий динамічний діапазон. При цьому коефіцієнт контрастності складає 1000000: 1.

Крім цього, на таких екранах також використовується технологія True Tone, що дозволяє з допомогою датчиків зовнішнього освітлення адаптувати баланс білого дисплея до навколишнього світу.

Із моделлю iPhone Xr трохи складніше. Цей смартфон оснащений дисплеєм Liquid Retina HD з рідко-кристалічним дисплеєм. Він також підтримує широку кольорову гаму DCI-P3 і високий динамічний діапазон, проте при цьому якість зображення на таких дисплеях трохи нижча: 1792×828 пікселів, 326 пікселів на дюйм; контрастність 1400:1, яскравість до 625 кд/м².

Крім того, на відміну від iPhone Х і iPhone Хѕ/Хѕ Max, дисплей IPhone Xr не підтримує технології HDR і 3D Touch, хоча на ньому також використовується технологія True Tone.

При цьому варто зазначити, що представлені напередодні моделі смартфонів мають одну спільну відміність від попередника. Вона криється у діагоналі екрану. На дисплеї iPhone Х вона 5,8 дюйма, тоді як у iPhone Xr діагональ екрану складає 6,1 дюйма, а iPhone Хѕ Max і зовсім вважається рекордсменом – 6,5 дюйма.

Відповідно у нового покоління iPhone абсолютно різні розміри і вага.

IPhone Х: довжина – 143,6 мм, ширина – 70,9 мм, товщина – 7,7 мм, вага – 174 г.

IPhone Xr: довжина – 150,9 мм, ширина – 75,7 мм, товщина – 8,3 мм, вага 194 г.

IPhone Хѕ Max: довжина – 157,5 мм, ширина – 77,4 мм, товщина 7,7 мм, вага – 208 г.

Також варто додати, що у iPhone Хѕ і Хѕ Max більш потужний захист від води, ніж у iPhone Х. Ці гаджети витримує занурення на глибину до 2 м тривалістю до 30 хвилин.

Як відомо, iPhone Х витримує занурення у воду до 30 хвилин на глибину до 1 м. Це ж характерно і для iPhone Xr, який оснащений корпусом не з нержавіючої сталі, як iPhone Хѕ/Хѕ Мах, а з алюмінію.

Процесор

На відміну від iPhone Х, всі представлені вчора Apple моделі смартфонів працюють на базі процесора A12 Bionic з системою Neural Engine нового покоління, який на даний момент вважається найбільш потужним і розумним процесором iPhone.

Що це означає? Два ядра продуктивності A12 Bionic використовуються для самих складних обчислювальних завдань. А чотири ядра ефективності — для повсякденних справ. Новітній контролер продуктивності динамічно розподіляє роботу між цими ядрами, задіюючи всі шість для самих ресурсоємних завдань. Таким чином, iPhone Хѕ, Хѕ Max і Xr працюють на 15% швидше і при цьому споживають до 50% менше енергії, ніж iPhone Х на базі A11 Bionic з нейронної системою.

Крім цього, процесор A12 Bionic використовує нову технологію стиснення без втрат, що базується на 4‑ядерній архітектурі, і відкриває безпрецедентні можливості для ігор, відеомонтажу і додатків зі складною графікою. А завдяки системі Neural Engine здатний розпізнавати закономірності, пропонувати свої варіанти і вчитися на основі отриманого досвіду. Тобто, це моментальний доступ до додаткової реальності, більш швидкі і плавні ігри з 3D-ефектом, ще чіткіш=і фотографії з неймовірною глибиною, покращений Face ID (телефон впізнає вас навіть в капелюсі, окулярах або з бородою), а також виразні Memoji.

Камери

Як і iPhone X, нові гаджети Apple оснащені подвійний 12 Мп камерою і фронтальною камерою TrueDepth 7 Мп.

Подвійна камера підтримує функцію розпізнавання обличчя, високий динамічний діапазон і оптичну стабілізацію зображення. Вона здатна захоплювати 4K відео на 24, 30 або 60 кадрах в секунду, або відео 1080p на 30, 60, 120 або 240 кадрів в секунду. Крім цього, їй характерні квадратичний світлодіодний True Tone-спалах з двома поліпшеними діодами.

Фронтальна камера підтримує функції виявлення осіб і HDR. Він може знімати 1080p відео з частотою 30 кадрів в секунду, 720p відео зі швидкістю 240 кадрів в секунду, і виключно дозволяє використовувати Animoji.

Проте завдяки більшій потужності процесора можливості iPhone Хѕ, Хѕ Max і Xr різноманітніші. Зокрема, на цих смартфонах доступна вдосконалена технологія створення ефекту боке, нова функція “Глибина” у режимі “Портрет”, а також функція Smart HDR для фотозйомки.

Крім цього, за допомогою гаджетів можна знімати якісне відео в умовах низької освітленості, а при запису з частотою до 30 кадрів/с – задіяти розширений динамічний діапазон.

Також на смартфонах iPhone Хѕ, Хѕ Max і Xr з’явилася можливість записувати стереозвук і відтворювати його більш об’ємно.

Інші характеристики

Серед іншого, важливо відзначити, що нові моделі смартфонів Apple на відміну від своїх попередників розраховані на дві сім‑карти (nano‑SIM і eSIM14). При цьому карти micro‑SIM, як і раніше, не підтримуються.

IPhone Хѕ, Хѕ Max надійдуть в трьох кольорах – сріблястому, чорному і золотому, а iPhone Хг, крім цього, буде також доступний в синьому, кораловому і червоному кольорі.

Як відомо, iPhone Х вийшли на ринок в двох кольорах – сріблястому і чорному.

Припускається, що ціна iPhone Xs Max стартує від 1099 дол. (майже 30 тис. грн), iPhone Xs – від 999 дол. (близько 27 тис. грн), iPhone Xr – 749 дол. (трохи більше 20 тис. грн).

Нагадаємо в минулому році під час презентації iPhone Х в Apple заявляли, що його вартість буде стартувати з тисячі доларів (близько 28 тис. грн). Тож, компанія пропонує новинки за відносно помірними цінами, а модель iPhone Хг можна вважати бюджетною.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця