<

Прес-конференція Ігоря Гузя у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:46 | 20.08.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

20-го серпня у Нововолинську в МРЦ “Нові крила” відбулась прес-конференція Ігоря Гузя. Він коротко розповів про основні речі.

Отож, питання по шахтах в тій чи іншій мірі розвивається уже по іншій наклонності. Інше питання-добитися 200 млн гривень, щоб була дофінансована 10-та шахта. Відновлення роботи зони пріоритетного розвитку не тільки в Нововолинську, бо це питання комплексне.

Другий момент – вдалось пролебіювати в Кабміні питання субвенцій для виборчого округу Ігоря Гузя. По Володимир-Волинському районі: місто отримало на ремонт інфекційного відділеня 360 тис грн, Устилуг – 670 тисяч, Дігтів – півмільйона гривень. Загалом, трошки більше 5-ти мільйонів пройшло на округ.

Наступний плюс для округу – фонд регіонального розвитку. 17-го липня 2015 року Кабмін затвердив розпорядження, відповідно до нас надійдуть суми, потрібні на водогін у Устилузі, під дошкільні навчальні заклади, на добудову та реконструкцію під дошкільний заклад у Заріччі, у Березовичі на котельню школи, на дитячий садок. Також теплопостачання південно-східного регіону міста Нововолинська, і Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат на погашення кредитної заборгованості. Кошти надійдуть до кінця року в округ.

Також планується проводити ряд соціальних проектів різного гатунку, ось як мамограф працював протягом місяця у Володимир-Волинському районі. Хтось каже, що держава це повинна і так робити, згідний, але держава з деяких причин цього не робить. Уже декілька жінок на операційному столі, у них початкова стадія раку.

Була розмова з керівництвом Володимир-Волинської птахофабрики, знайшли спільну мову. У жителів є зауваження на рахунок дороги, яку розбивають машини підприємства. Спільну мову знайдено, тому надіємось, дані питання будуть вирішуватись.

Планується об’їхати усі сільські ради виборчого округу до жовтня, і у кожній сільській раді буде проведено прийом громадян. По всіх селах нажаль нема можливості проїхатись – їх 207.

З фестивалю “Бандерштат” зібрали 50 тис гривень для 14-ї бригади. Хлопці попросили купити їм якісний тепловізор і надалі його вручать бригаді. Загалом, “Бандерштат” передасть 75 тис гривень для української армії.

Ігор Гузь запрошує усіх охочих долучитись до нової ідеї-проведення прибужського “Бандерштату” між Нововолинськом і Володимиром-Волинським. Зараз триває пошук для місця його проведення. Попит на такі заходи зараз є, тому потрібно їх проводити.

По питанні шахт пан Ігор сказав, що потрібно протягнути їхнє існування, потрібні інвестиції та нове обладнання, але гарантій, що прибуток шахт вийде хоча б в нуль нема.

Політичний крок, аби не допустити Романа Микитюка на посаду керівника Волинської митниці, з тої причини що він належав до Партії Регіонів у Львівській та Волинській області. Він уже очолював Рівненьку, Вінницьку, Волинську та Львівську митниць. Тому є недоречним, аби пан Роман знову очолив Волинську митницю. Ніби вдалося нам цього досягти, але протеже Микитюка, пан Якимчук зараз в.о. очільника Волинської митниці. Ігор Гузь вимагатиме відкритого конкурсу на цю посаду.

Плюс 12 народних депутатів зі всіх фракцій, а саме – Самопоміч, ВВП і Батьківщина створили міжфракційне депутатське об’єднання “Контрабанда-100”. Робота розгортається з вересня, буде сайт та відкрита телефонна лінія.

Окрім того, планується перенесення досвіду реформування польської митниці на Україну.

Також пан Ігор сказав кілька слів про вибори. Команда висунула претендентів на посади, які будуть обиратися на місцевих виборах. Зокрема, Богдан Бадзюнь, виявив бажання балатуватися на посаду міського голови. У Володимирі триває інтрига, просто ще нема згоди цієї людини.

З приводу можливого спільного походу трьох політичних партій, це “Удар”, “Солідарність” та “Народний Фронт”. На сьогоднішній день рішення ще не прийняте, але переговори такі йдуть.

Звучали запитання, і було зачеплено тему поліції у Нововолинську. На рахунок цього питання, нардеп виступив зі словами, що потрібно робити усе поступово. Аби спочатку поліція була у обласних центрах, тоді буде доцільним проводити цю реформу і в районах. Набір триватиме, і, з 2500 поданих заявок відбирають 160 найкращих та проводитимуться заняття.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа