<

Прем’єркою Швеції вдруге стала та сама жінка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:19 | 30.11.2021 / Новини / /
Перегляди
109
/ Коментарі відсутні

У Швеції депутати знову проголосували за обрання лідерки шведської соціал-демократичної партії Магдалени Андерссон.

Першу в історії Швеції прем’єрку повторно призначили на керівну посаду після того, як у середу минулого тижня вона очолила уряд і сім годин по тому подала у відставку, повідомляє BBC Україна.

Це сталося через те, що один з її партнерів по коаліції вийшов з уряду, а запропонований нею бюджет не ухвалили.

Натомість парламент проголосував за бюджет, розроблений опозицією, до якої належить антиіммігрантська ультраправа партія “Шведські демократи” та консервативні “Поміркована партія” і християнські демократи.

Під час нового голосування у понеділок депутати підтримали Андерссон з невеликим відривом. Вона очолюватиме однопартійний шведський уряд до виборів у вересні наступного року.Магдалену Андерссон вперше обрали прем’єркою 24-го листопада.

Під час голосування в парламенті Швеції Риксдагу 101 із 349 депутатів проголосували “за”, 75 утрималися і 173 проголосували “проти”.

Щоб бути призначеним прем’єр-міністром, за політичною системою Швеції, кандидату потрібно лише уникнути голосування більшості проти нього.

На прес-конференції після голосування пані Андерссон заявила, що готова “вивести Швецію вперед” за допомогою програми, зосередженої на добробуті, змінах клімату та приборканні злочинності.

Але пані Андерссон без підтримки інших партій буде боротися за ухвалення законів у парламенті, де лівоцентристські соціал-демократи займають 100 з 349 місць.

До того, як депутати підтримали Магдалену Андерссон, Швеція була єдиною скандинавською державою, в якій ніколи не було жінки на посаді прем’єр-міністра.

Читайте також: Перша в історії Швеції жінка-прем’єр звільнилась у день призначення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця