<

Прем’єр-міністр Великобританії підтвердив факт виявлення нового штаму COVID, карантин посилили

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:28 | 20.12.2020 / Новини / /
Перегляди
9
/ коментарі 2

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підтвердив, що в країні виявили новий штам коронавірусу, який може бути на 70% заразнішим за звичайний.

Відповідне повідомлення він оприлюднив у Twitter, пише Слово і Діло.

За словами британського прем’єра, враховуючи попередні дані про новий штам хвороби та потенційний ризик, який він представляє, британці не зможуть відсвяткувати Різдво, як планувалося.

«Ми жертвуємо своїм шансом побачити наших коханих цього Різдва, оскільки так ми маємо більше шансів захистити їхнє життя для того, щоб ми могли бачити їх на майбутніх Різдвяних святах», – повідомив Джонсон.

В той же час, політик відзначив, що наразі немає жодних даних про те, що нова мутація вірусу викликає важчий перебіг захворювання чи відрізняється вищою смертністю.

На інформацію про новий штам вірусу уже відреагували у ВООЗ. Там зазначили, що контактують із владою Британії і будуть ділитися інформацією про вірус по мірі її надходження.

У регіонах на південному сході Англії (зокрема й Лондоні), де нова мутація коронавірусу найбільш поширена, влада вводить нову, четверту категорію карантину. Вона передбачає заборону на контакти з будь-ким за межами їхнього дому, обмеження на в’їзд і закриття майже всіх установ. Триватимуть ці обмеження принаймні до 30 грудня.

У решті Англії, а також у Шотландії та Уельсі заплановані послаблення карантину скоротять із п’яти днів до одного — Різдва (25 грудня). В Уельсі та Шотландії, крім того, з 20 і 26 грудня відповідно введуть згадану четверту категорію карантину. Північна Ірландія поки лише планує повернути локдаун після 26 грудня, уточнює BBC.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок