<

Прем’єр-міністр британії, оголошуючи про віставку, ледь стримала сльози

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:39 | 24.05.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

24 травня британський прем’єр-міністр Тереза Мей оголосила про свою відставку. Мей повідомила, що залишиться у «перехідній ролі» керівника до 7 червня. Однак, її оголошення про відставку запустило на повну змагання як за лідерство у Консервативній партії, так і за посаду прем’єр-міністра Великої Британії.

Багатостраждальний британський прем’єр Тереза Мей не могла стримати доволі гірких сліз, роблячи 24 травня 2019 року заяву перед 10 годиною ранку за лондонським часом у традиційній резиденції британських прем’єр-міністрів на затишній вулиці центру британської столиці – Давнінґ Стріт, 10, – повідомляє Радіо Свобода.

Рішення про відставку було ухвалено після зустрічі з головою комітету «1922» депутатів-консерваторів, так званих «бакбенчерів», або ж парламентарів-консерваторів, які не мають урядових посад, Сером Ґрегемом Брейді. Саме Сер Ґрегем дав Терезі Мей чітко зрозуміти, що вона не має жодних шансів здобути парламентську підтримку її плану «розлучення» із Євросоюзом. Ба більше, Сер Ґрегем відверто заявив, що члени Консервативної партії втратили довіру до Терези Мей.

Колишній голова державної служби Британії Ґас О’Доннелл доволі промовисто визначив ситуацію навколо Терези Мей, як класичний випадок, коли консервативні «важковаговики» просто «приставили пістолет» до голови прем’єр-міністра, не залишивши Терезі Мей жодних інших варіантів, окрім як подати у відставку.

Провідні міністри уряду Мей під проводом міністра закордонних справ Джеремі Ганта заявили прем’єрові, що не підтримають її план виходу з ЄС на четвертих парламентських слухань, оскільки цей план містив можливість другого референдуму.

Попри все, у своїй промові Мей зазначила, що вважає правильною свою тактику на посаді прем’єра, коли вона просувала свій курс до кінця, попри складні умови та розбіжності у думках навіть із власними однопартійцями.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер